Ugrás a tartalomra

Minap – indító (2024.06.14.) – időjárás, levegőminőség, útinfó, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 14. péntek 07:23
Jön az igazi nyár, front sem lesz, pollenek annál inkább.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Pénteken sok napsütés várható, délután növekedhet meg nyugat felől a fátyolfelhőzet. Csapadékra kicsi az esély. Keleten még az északi-északnyugati, az Alpokalján a délnyugatira forduló szél lehet időnként élénk. Hajnalban 7-14, a délutáni órákban 22-27 fokot mutathatnak a hőmérők - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Pénteken frontmentes, mérsékelten meleg nyári időben lesz részünk. Hajnalban a hűvösebb tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Keleten az élénk, néhol erős szél miatt még fejfájás, nyugtalanság, ingerlékenység jelentkezhet. A napos idő azonban jó hatással lesz közérzetünkre, a frontérzékenyek fellélegezhetnek. 10 és 16 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Közlekedésmeteorológia

Pénteken országszerte napos, száraz időben lesz részünk, zápornak elhanyagolható az esélye, így leginkább a napszemüvegekre lesz szükség vezetés közben. Keleten még az északi-északnyugati, az Alpokalján a délnyugatira forduló szelet kísérhetik élénk lökések, melyek kissé csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Erősödő pollenterhelés

A pázsitfűfélék és a csalán pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országosan közepes-magas, helyenként nagyon magas tartományban alakul, az útifűé alacsony-közepes szintet érhet el. A fák közül a szelídgesztenye és a hárs pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja az alacsony, helyenként a közepes tartományban alakul. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően magas-nagyon magas tartományban alakulhat.

Levegőminőség

A pmmonitoring.hu péntek reggeli mérési adatai szerint a levegő minősége Miskolcon mindenütt jó. 

Útinfó

A Miskolci Városgazda közlekedési információi szerint 06.17. – 06.26. között a Muhi u. - Lorántffy Zsuzsanna u. keresztezésénél található vízelvezető keresztrács karbantartási munkái kezdődnek. A munkálatok ideje alatt félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani.

Sárgán villogtak a fényjelző berendezések a Kiss Ernő utcán a LIDL-nél, az ALDI-nál illetve a Tímár Malom u. kereszteződésben. Nem működnek a fényjelző berendezések a Szentpáli út. – Régiposta u. kereszteződésében.
Nem működnek a fényjelző berendezések a Tizeshonvéd u. – Malomszög u. kereszteződésében. Sárgán villogtak a fényjelző berendezések az Első u. – Harmadik u. kereszteződésében.

A nagy volumenű kátyúzás keretein belül, az alábbi helyszíneken történik munkavégzés, időjárás függvényében:

Karinthy F. u.
Csermely u.
Pacsirta u.
Petőfi u.
Ruzsinszőlő dűlő
Kálvin J. u.
Félpályás terelésre lehet számítani:
Andor u. - Károly u. kereszteződés
Bartók Béla u. 39.
Balassi u. 10/a.
Bádogos u. 7.
Bükkszentlászló Fő út 160.
Cukrász u. 17.
Csokonai u. 100.
Erzsébet királyné u. 52.
Hattyú u. 1.
Igazság u. 18.
János u. 17.
Kabar u. 21.
Kabók L. u. 20.
Kandó K. – Könyves K. u. kereszteződés
Károly u. – Rácz Á. u. kereszteződés
Kiss tábornok u. 10-es postánál
Koppány u. 10.
Kőrösi Csoma Sándor u. 5.
Középszer u. 46-48.
Köztársaság u. 47.
Liszt F. u. 13/b.
Martinovics u.– Bem J. u. kereszteződés
Mónus Illés u. 22.
Nagy Lajos király u. 3.
Nagy Lajos király u. 20.
Nyár u.-Pálma u. kereszteződés
Nyár u. 22.
Sas u.-Ibolya u kereszteződésben
Sály I. u. 29.
Sütő u. – Balassi u. kereszteződés
Szabadság u. 14.
Szentpéteri kapu - Tetemvár alsó sor 2.
Szerdahelyi K. u. 37.
Vécsey u. 12.

Horoszkóp

Kos
Jó hangulatban telt a hétvége, boldogan ébredsz és az egészen apró dolgoknak, a kávé illatának, a gyerekek mosolyának, a kedvesed ölelésének is tudsz örülni. Csak az képes igazán élvezni az életet, aki felfedezi az örömöt ezekben a dolgokban.

Bika
Nyugtalanítanak a pénzügyek, de most egy családi eseménynek köszönhetően rövid időre elfeledkezel a gondokról, és felhőtlenül tudsz örülni az együtt töltött időnek. Ha félre tudod kicsit tenni a gondokat, ma nagyon szép emlékeket szerezhetsz.

Ikrek
A féltékenység rossz tanácsadó, főleg, ha ott is aggódsz, ahol nem kellene. Legyen szó szerelmi vagy szakmai féltékenységről, próbálj meg túllépni rajta, mert ezzel csak megbénítod saját magadat, és megakadályozod a személyiséged fejlődését.

Rák
Nehezedre esik tartani a tempót, főleg, mert úgy érzed, valaki más helyett is kell dolgoznod. Ez sok feszültséget szül, és még az is lehet, hogy összeveszel valakivel, vagy hibát ejtesz a munkádban. Mindenki jobban jár, ha lazítasz egy kicsit.

Oroszlán
Egyik pillanatról a másikra változik a hangulatod, és te is nehezen leszel úrrá a saját érzelmeiden. Ne hagyd, hogy az apróságok befolyásoljanak, főleg, ha nem tudsz változtatni rajtuk. Alkalmazkodj a környezetedhez, amennyire csak lehet, és kerüld a stresszt.

Szűz
Csalódott lehetsz valaki miatt, akinek eddig minden támogatást megadtál, de most úgy érzed, ő nem viszonozza a szeretetet, amivel eddig egyengetted az útját. Légy türelemmel, idővel felnyílik majd a szeme, és hálás lesz, hogy mellette álltál.

Mérleg
Látszólag minden csendes, de egy rossz szó, egy meggondolatlan megjegyzés vihart robbanthat ki, és nem tudod, hogy ha egyszer elszabadulnak az érzelmeid, hogyan leszel képes megállítani őket. Próbálj kiegyensúlyozott maradni, mert ha elveszíted ezt az állapotot, az téged visel meg a legjobban.

Skorpió
Romantikus programot tervezel a hétvégére, de a főszerep a szenvedélyé lesz, ezt azonban egyikőtök sem bánja különösebben. Az érzéki kalandból feltöltekezel, kipihentnek és energikusnak érzed majd magadat.

Nyilas
Egy közelgő utazás tart izgalomban, de közben azért is aggódsz, amit és akiket magad mögött kell hagynod. Ne aggódj, akinek igazán fontos vagy, az megérti, miért kell menned, és meg fog várni téged.

Bak
A hétvégén végre sikerül kipihenned a hetet, de ahelyett, hogy csak egyik oldaladról a másikra fordulnál, szánj egy kis időt a családodra, távolabbi rokonokra is. Lehet, hogy úgy érzed, legszívesebben az ágyból sem kelnél ki, de végül örülni fogsz, hogy találkoztál velük.

Vízöntő
Igyekszel megfelelni valaki elvárásainak, de úgy tűnik, minden alkalommal talál valami kivetnivalót a viselkedésedben. Ne feledd, akik igazán szeretnek, azok azt szeretnék, hogy fejlődj, ugyanakkor az igyekezetedet is értékelik, és nem próbálják teljesen megváltoztatni a személyiségedet.

Halak
Ma lezársz néhány olyan kérdést, ami a múltadból nyílik a jelenedre, azonban tudod, hogy már nem lesz rájuk szükséged. Ez nem csak megkönnyebbülést, de sok felszabaduló energiát is jelent, amit produktívabb dolgokra fordíthatsz. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!