Ugrás a tartalomra

Minap - indító (2024.10.19.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 19. szombat 09:04
Hideg reggel után kellemes, kirándulásra csábító őszi idő lesz szombaton.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Szombaton keleten, északkeleten továbbra is zavartalan napsütésre számíthatunk, a Dunántúlon eleinte még megnövekszik a fátyolfelhőzet, csapadék azonban nem várható. Napközben mindenütt a napsütés lesz túlsúlyban. Többfelé élénk lesz a keleti, délkeleti szél. Hajnalban pára- és ködfoltok alakulhatnak ki, a legalacsonyabb hőmérséklet -3, +9 fok között várható, de a fagyzugos helyeken annál 1-2 fokkal hidegebb is lehet. Délutánra 13 és 18 fok közé melegszik a levegő - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Szombaton sem terheli front a szervezetünket, marad a nyugodt, csendes, őszies időjárás. Többfelé hideg lesz a reggel, emiatt az érzékenyek körében felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Délelőtt gyors melegedés várható, rövid idő alatt több fokot emelkedhet a hőmérséklet. A nagy hőingadozás pedig megviselheti az érzékenyebbek szervezetét. Keringési problémák, rosszullét, vérnyomás-ingadozás léphet fel. Előfordulhat fejfájás, migrén is. A szelesebb tájakon fejfájás, ingerlékenység és nyugtalanság is jelentkezhet.

Közlekedésmeteorológia

Szombaton túlnyomóan száraz időjárásra készülhetnek az útnak indulók, csapadéktól nedves útszakaszoktól sehol sem kell tartanunk. Többfelé élénk lesz a keleti, délkeleti szél, emiatt romolhat a járművek menetstabilitása. Reggel helyenként pára- és ködfoltok nehezíthetik a látási viszonyokat. Az ország naposabb tájain érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Levegőminőség

Miskolc legnagyobb részén jó a levegő minősége szombat reggel a PM Monitoring Hálózat mérései alapján, egyedül a Selyemréten és környékén rosszabb kicsit, ott a megfelelő kategóriába esik. A frissülő adatokat lásd a pmmonitoring.hu oldalon! 

Útinform

A Miskolci Városgazda szerda reggeli információi alapkán: következő állomásához érkezik a miskolci Gömöri felüljáró felújítása, vasárnaptól forgalomkorlátozást vezetnek be a 3-as főút Miskolc belvárosi szakaszán.

Első ütemben az ideiglenes forgalomterelés kiépítésének a tervezett időpontja október 20., vasárnap reggel 7 óra. Ennek során a Kassa felé tartó mindkét sávot lezárják, míg a másik oldalon így 1-1 sávon haladhat mindkét irányban a forgalom. A 3-as főút belvárosi terheltsége miatt a reggeli és délutáni csúcsidőszakban várhatóan hosszabb menetidővel kell számolni az arra közlekedőknek, amely a környező önkormányzati utakra is hatással lesz.
A leginkább érintett csomópontokban a rendőrség helyszíni forgalomirányítással segíti majd a forgalmat, szükség esetén a forgalomirányító jelzőlámpákat is kikapcsolják.

Félpályás útlezárásra kell számítani: 

Attila u. 3.
Asztalos u. 11.
Árpád út. 73.
Balassi Bálint u. 12.
Balassi Bálint u. 26.
Barlang u. 4.
Bartók Béla u. 39.
Baross Gábor u. 13.
Bíró u. – Gépész u. kereszteződés
Endresz György u. 30.
Egres u. 3.
Előhegy u. 14.
Előhegy u. 96.
Erzsébet sétány 5.
Eszperantó u. - Szűcs Sámuel u. kereszteződés 
Farkas Antal u. 1.
Farkas Antal u. – Bádogos u. kereszteződés 
Forrásvölgy u. 12.
Franklin Benjámin u. 12.
Geró János u 29.
Gőz u. 8.
Győri kapu 42.
Honszerző u. 7.
Hóvirág u. - Baráthegyalja u. sarok
Kassai u. 2-4.
Kassai u. 42.
Kavics u. 52.
Kázmér u.1.
Kis-Kőkötő u. 75.
Kolozsvári u. 26.
Koppány u. 13.
Koppány u. 16.
Kőrösi Csoma Sándor u. 1.
Lauday János u 1.
Lehár Ferenc u. 27.
Medgyessy Ferenc u. 4.
Medgyessy Ferenc u. 8.
Mélyvölgy u. 8.
Miklós u. 36.
Nagy Lajos király u. 3.
Nagyszebeni u.1.
Nyár u. 34.
Nyitrai u. 1.
Reisinger Ferenc u. 19.
Róna u. garázssornál
Sályi István u. 1.
Soltész Nagy Kálmán u. 30.
Soltész Nagy Kálmán u. 92.
Soltész Nagy Kálmán u. 137.
Szabó Zoltán u. 5.
Szamóca köz eleje
Szarkahegy u. 6. 
Szarkahegy u. 22.
Tamási Áron u. 8.
Tapoly u.
Tass u. – Álmos u. kereszteződés 
Táncsics tér (Emlékműnél)
Templom tér 1-3.
Topiczer János u. 58.
Vologda u. 16
Zsigmondy Vilmos u. 8.

Horoszkóp

Kos napi horoszkóp (03.21.-04.20.)

A szombati napod jól sikerülhet, de csak ha elkerülsz néhány csapdát: ne húzd fel az orrodat a másik megjegyzésein, mert ezzel most csak magadnak csinálnál rosszkedvet. Ha nincs valódi oka az összezördülésnek, akkor tényleg kár lenne vitatkozni.

Bika napi horoszkóp (04.21.-05.20.)

Ma is a Bika jegyében jár a Hold, ami miatt most nagyon vágysz a kényelemre, a pihenésre. Reméljük, hamar le lehet tudni a kötelező köröket (bevásárlás, takarítás, főzés), hogy tényleg elnyúlhass a kanapén egy könyvvel. Valószínűleg amúgy is szuper szakács vagy, de most még jobban érzed az ízeket, úgyhoyg sikered lesz.

Ikrek napi horoszkóp (05.21.-06.21.)

Ha valamilyen különleges programba, vállalkozásba, vagy egyedi dologba fognál bele, akkor ez a mai a te napod. Most erőfeszítéseidet a csillagok különösen segítik és nagy az esélye annak, hogy az eredmény is valami olyasmi lesz, amit remélsz.

Rák napi horoszkóp (06.22-07.22.)

A Mars még mindig a jegyedben jár, emiatt lehetsz a szokottnál ingerlékenyebb. Ma kap egy kedvező fényszöget az Uránusztól, így most vágysz a szokatlanra, az újdonságra. Lehet, hogy úgy érzed, nem férsz a bőrödbe :). Menj este társaságba, hogy legyen valami izgalmas is a napba!

Oroszlán horoszkóp (07.23-08.22.)

Szombaton lesz az a nap, amikor le tudsz nyugodni, és lesz időd arra, hogy egy kicsit előre gondolkodj, tervezz és olyan dolgokba kezdj, amelyeknek a hatása később jelentkezik. Kedvező ez a nap arra is, hogy valakivel, akivel hosszú távon tervezel kapcsolatok kialakítani, egy kicsit szorosabbra fűzd a köteléket.

Szűz napi horoszkóp (08.23-09.22.)

Szombaton egy régen várt hívást, vagy üzenetet kaphatsz, amelyből kiderül, hogy elérted a célodat valamiben, vagy legalábbis bejöttek a számításaid. Ez is bizonyítja, hogy remekül működik az intuíciód.

Mérleg napi horoszkóp (09.23-10.22.)

Érdekes nap lesz a mai. Ma rájössz egy tévedésedre egy beszélgetés során, mivel egy fontos momentum rejtve maradt eddig előtted. De ez nem problémát jelent, inkább csak meglepő irányt vesz a dolog. Légy objektív és rugalmas!

Skorpió napi horoszkóp (10.23-11.22.)

Ha szingli vagy, akkor a mai nap nem telik el eseménytelenül. Flörtölésbe keveredsz ma egy idegennel, akivel már egy ideje nézegetitek egymást. Könnyen lehet, hogy most valamelyikőtök összeszedi a bátorságát, és meglesz a meghívás az első randevúra. Ha ő nem teszi, kezdeményezz te!

Nyilas napi horoszkóp (11.23-12.21.)

Szombaton próbáld megosztani a figyelmedet a saját dolgaid és egy hozzád közelálló ember dolgai között. Valami fontosat szeretne ugyanis közölni veled az illető és ha te nem vagy figyelemmel rá, könnyen sértődés lehet végül a dologból.

Bak napi horoszkóp (12.22-01.20.)

Szombaton légy nyitott egy találkozóra, vagy egy programra, és számíts arra, hogy talán nem az történik ott, amit előzetesen vársz. Valami váratlan és érdekes esemény, vagy hír ugyanis megváltoztatja az események folyását. Izgalmas fordulat lehet egy ismerősöddel kapcsolatban is.

Vízöntő napi horoszkóp (01.21-02.18.)

Szombaton izgalmas hírt kaphatsz, ami azonban valaki mással lehet kapcsolatos, vagy egy ismerősödre lehet komoly hatása, így kezeld nagyon óvatosan. Mielőtt bárkinek is továbbadod a dolgot, alaposan győződj meg arról, hogy vajon van-e valóságalapja az ügynek.

Halak napi horoszkóp (02.19-03.20.)

Szombaton valaki az ismerőseid közül egészen más oldalát mutatja, mint ahogyan te őt megismerted. A változás hátterében pedig valószínűleg valami olyan dolog áll, amelyet ma még számodra homály fed. Légy türelmes hát az illetővel és várd ki, hogy a dolgok miként alakulnak köztetek. (astronet.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!