Ugrás a tartalomra

Miskolciak csatlakozását is várják a csíksomlyói gyalogos zarándoklathoz

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 08. hétfő 17:52
Idén is útra kelnek azok az elhivatott zarándokok, akik 40 nap alatt Budapestről a csíksomlyói búcsúba ezer kilométert tesznek meg gyalog.
Csíksomlyói zarándokok Miskolcon. Mocsári László képgalériája

A 40 napos "Márton Áron zarándoklat" komoly fizikai kihívás, hiszen napi 25-30 kilométert kell megtenni a résztvevőknek minden nap, de a zarándoklatra lelkileg is fel kell készülni. A zarándokok április 9-én, reggel 7 órakor indulnak Budapestről, a Szent Anna kápolnától és május 18-án érkeznek Csíksomlyóba. Több kisebb, nagyobb települést is érintenek az út során, amelynek idei mottója: "Máriához a nemzetért" - írta szerkesztőségünknek levelében a Máriaút Egyesület. 

Szabó Tamás az egyesület elnöke elmondta: "A közösségi zarándoklásban az a szép, hogy kipróbálódik és megmérettetik alkalmazkodó képességünk, mások megértésének készsége, alázatunk, kitartásunk és szerénységünk. Az út a cél. Bármi lesz, Isten kezéből adottnak érdemes elfogadni és mindenért köszönetet mondani neki. 

Zarándokok a Mária úton / Fotó: magánarchívum

- Végig megy előttünk a zarándokkereszt. Mi egy keresztalja leszünk, ahogy a székelyek mondják. Keresztünkre szalagokat helyezünk, amit a helyiek küldenek a Szűzanyához. Útközben imaszándékokat is elfogadunk azoktól, akikkel találkozunk és azt elvisszük a Szűz Máriához, odaérve pedig elmondjuk neki, amit ránk bíztak  - tette hozzá Szabó Tamás, aki az út első felében vezeti a zarándoklatot.

A zarándokokhoz menet közben is lehet csatlakozni. További információ: info@mariaut.hu, tel.: +36 30 4999 074

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!