Ugrás a tartalomra

Nagyot nőtt az uniós szabad munkavállalás népszerűsége a magyarok körében

24.hu
Utoljára módosítva
2024. május 29. szerda 07:38
Egyre határozottabb a véleményünk Magyarország uniós tagságával, annak előnyeivel és hátrányaival kapcsolatban. Amíg a szabad mozgást – akár munka, akár szabadidő céljából – egyre fontosabbnak tartjuk, sokat romlott az Európai Uniótól érkező pénzügyi támogatások megítélése a szemünkben.

A Magyarországra érkező uniós pénzeket, az Európai Unión belüli szabad munkavállalást és az útlevél nélküli utazást tartják a magyarok az uniós tagság legfontosabb előnyeinek annak a közvélemény-kutatásnak az eredményei alapján, melyet a 24.hu megbízásából készített a Závecz Research.

Bár a három legnépszerűbb válasz sorrendje 2019 óta nem változott, a százalékos arányokban észrevehetők különbségek. Amíg 2019-ben az uniós támogatásokat még 40 százalék említette előnyként, addig az idén már csak 29 százalék, ami persze összefügghet az EU-s pénzek egy részének felfüggesztésével is. Ezzel szemben

a munkavállalás és az útlevél nélküli utazás 9–10 százalékponttal több említést kapott, mint öt évvel ezelőtt, ezek tehát felértékelődtek.

Nőtt azoknak az aránya is, akik az életszínvonal-emelkedést nevezték meg előnynek, ezzel szemben csökkent azok aránya, akik szerint nincs kedvező hatása az EU-tagságnak, és azoké is, akik nem válaszoltak erre a kérdésre. Az utóbbiak aránya 10 százalékponttal alacsonyabb, mint 2019-ben volt, vagyis nőtt azoknak a száma, akiknek van véleményük az EU-ról, és azt meg is osztják.

(24.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!