Ugrás a tartalomra

Nem a Mikulás hozta: a jutalom a befektetett munka eredménye

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 05. kedd 16:16
A Miskolc Városi Diáksport Szövetség kedd délelőtt jutalmazta azokat a fiatal helyi sportolókat, akik kiemelkedő versenyeredményeket értek el az idei évben.
Fotók: Osztie Tibor

Díjazták az Országos Diákolimpia miskolci bajnokait, az általános- és középiskolák diákolimpiai összetett pontversenyének helyezettjeit, valamint a kiemelt diákolimpiai sportágak győzteseit. Az eseményt a polgármesteri hivatal dísztermében rendezték.

Bár Mikulás előtt egy nappal tartották az ünnepséget, a jutalmakat nem a télapó hozta: minden eredmény a kemény munkának és a csiszolódó tehetségnek köszönhető. Erről beszélt az eseményen Ignácz Dávid jegyző is, aki a város nevében köszöntötte a megjelenteket.

- Ha a sport tabletta lenne, az lenne a legegészségesebb orvosság a világon. Azonban a testmozgás nem tabletta: erőfeszítést, szilárd akaratot, lemondást és sok izzadtságot kíván – fogalmazott köszöntőjében Ignácz Dávid, aki szerint olyan fiatalok gyűltek össze a teremben az ünnepségen, akik nemcsak a különböző okoseszközökbe temetkeznek szabadidejükben, hanem edzésekre járnak, versenyekre készülnek.

- Mindezt a sport szeretete miatt teszik elsősorban, ez a hozzáállás pedig példaértékű – mondta a jegyző, akinek szavait Lódi Gábor, a Miskolc Városi Diáksport Szövetség (MVSZ) elnöke is megerősítette.

- Minden egyes dobogós hely az elhivatottság és a kemény munka gyümölcse. Sem csapatban, sem egyénileg nem könnyű eljutni éremszerzésig a Diákolimpián. Az itt helyet foglalók azonban megmutatták: nehéz a feladat, de nem lehetetlen.

Lódi Gábor kitért arra is, milyen nehéz döntéseket kellett meghoznia az MVSZ elnökségének az idén.

- Az élet minden területén érzékelhető körülmények a diáksportot sem kímélték. Csak azokban az esetekben tudtuk a versenyrendszert finanszírozni, ha valamelyest csökkentjük a szervezésből adódó költségeket. Ezt úgy tudtuk csak elérni, hogy bizonyos sportágak megszokott kiírásait nem rendeztük meg. Ezek a következőek voltak: atlétika egyéni és váltó, úszás és a labdarúgás első, negyedik és összevont ötödik-hatodik korcsoportok bajnokságai. Amikor a helyzet enyhülni látszott, a labdarúgás és a futás versenyeit újra megtartottuk – ez kitűnő döntésnek bizonyult, mivel a pályaversenyeken szép eredményeket értünk el a közelmúltban.

Az MVSZ elnöke a kihívások után beszélt a kiemelkedő teljesítményekről is. Elmondta, Borsod-Abaúj-Zemplén a legtöbb diákversenyt lebonyolító, és legtöbb diákot versenyeztető vármegye az országban.

- Miskolc eredményességben és versenyeztetésben kiemelkedik a vármegye többi települése közül, tehát döntő részt tudhat magának ebből a sikerből. A mai nap köszönetet kell mondani a szülőknek és a nevelőknek is: támogatásuk, iránymutatásuk és áldozatos munkájuk elengedhetetlen feltétele volt a sikereknek – fogalmazott Lódi Gábor, aki konkrét számokra fordította az eredményességet.

Az idei tanév során 55 miskolci diák végzett a dobogó legfelső fokán, emellett 25 második és 13 harmadik helyet hoztunk el. 

Az idei gálán először ismerte el a Miskolc Városi Diáksport Szövetség a különböző sportágak terén legjobban szereplő iskolákat.

Az ünnepségen az 55 diákolimpiai bajnokot, 3-3 általános- és középiskolát, valamint 27 sportágában a legjobb iskolákat díjazták.

Diákolimpiai Bajnokok

KOSÁRLABDA

Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium

1. FARKAS-SZABADOS ANNA
2. GESZTI RÉKA
3. MATOLAY ANNA
4. MOGYORÓDI LILI
5. ÓCSAI HENRIETT
6. OCSENÁS EMMA
7. PARÁZSÓ LUCA
8. RÁKOSI ESZTER
9. ROZMÁN LIA FLÓRA
10. SZÉCSY PANNA
11. TAKÁCS ELZA
12. TURKOVICS KATALIN

FLOORBALL

Szent Imre római Katolikus Általános Iskola

1. HARMATI GELLÉRT HUNOR
2. KOSNYIDER ZSOLT
3. SALLAI BALÁZS
4. TISZA KÁLMÁN

Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda

5. KÉRI BENCE
6. KŐRÖSI CSONGOR
7. LÁDA ZARÁND ISTVÁN
8. LÁSZLÓFALVI BALÁZS
9. NAGY ÁDÁM ISTVÁN
10. VESZKA ZOÁRD

KÉZILABDA

Herman Ottó Gimnázium

1. ÁDÁM ÁKOS
2. ÁDÁM LEVENTE
3. BEBCSÁN GERGELY
4. DEMKÓ BÁLINT
5. EHRLICH MÁTÉ
6. ESPÁN GERGELY
7. KOMLÓSI ÁKOS
8. KONC GERGŐ
9. KOVÁCS DOMONKOS
10. LESTÁR BENCE
11. OROSZ PATRIK
12. TETZL SZILÁRD
13. TÖRÖK SZILÁRD
14. VÖRÖS ÁRON

ATLÉTIKA

Herman Ottó Gimnázium

1. BEKE ADRIEN
2. MARJAS LILI
3. FISCHER-COLBRIE FÉDRA
4. LES FLÓRA
Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium
5. KÁNTOR BENEDEK
6. KÁNTOR VINCE
7. BIRTA BOTOND
8. KÖRÖSI KENDE
9. BOLDOGH ANDRÁS
10. LALIK PETRA

Diósgyőri Gimnázium

11. LÖVEI VANDA

Avasi Gimnázium

12. HAJDU ÁRON

Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium

13. KUCSMA KINGA
14. GÁL NIKOLETT
15. BOLDOGH BORÓKA
16. GNÁNDT GERGŐ
17. NÉMETH ZSOMBOR
18. NÉMETH BENCE
19. NÁDASI TAMÁS.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!