Ugrás a tartalomra

Nézze meg nálunk az adventi villamos külső és belső dekorációját!

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. december 07. csütörtök 19:12
Az ünnepi szerelvény december 3-a óta közlekedik és érvényes jeggyel, bérlettel bárki gyönyörködhet benne. Képgalériánkban most mi is megmutatjuk az idei díszítést.
Így néz ki az idei adventi villamos – Juhász Ákos képgalériája


Idén is nagyon népszerű a miskolciak és a városba látogatók körében a miskolci adventi villamos. Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, a szerelvény advent első vasárnapján, azaz december 3-án gördült ki először a remízből és azóta egy külön menetrend szerint közlekedik az 1-es villamos vonalán a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között. Arról is írtunk, hogy a szerelvény külső és belső dekorációja idén teljesen megújult a mézeskalács házikó elbúcsúzott és most egy mesebeli erdőre hajaz a díszítés. 

Fotók: Juhász Ákos

Gadnai-Bodnár Éva, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. operatív igazgatója lapunknak elmondta, idén már tizenkettedik alkalommal indították el az adventi villamost. „A miskolci adventi villamos először 2012-ben indult el, akkor még szerényebb díszítéssel. Igazából az volt az ötlet, hogy Miskolcnak is legyen egy karácsonyi fényvillamosa. Akkoriban még a villamos eredeti színét is meghagytuk és csupán az ablakokra rögzítettünk fényfüggönyt, bentre pedig egy minimális, jelképes dekorációt helyeztünk el” – mondta.

A szerelvény díszítését a cég dolgozói évről évre továbbgondolták, elhelyeztek hangszórót, amiből karácsonyi zene szólt, kívül pedig többféle színezést is kapott: volt óarany, ezüst, kék színű is. Dekorációt tekintve volt erdei faház, jégpalota és hosszú időn át mézeskalács ház is a 202-es Tátra villamos. Gadnai-Bodnár Éva azt mondta, munkatársai minden évben nagyon lelkesek és kreatívak, együtt, saját kezükkel alkották meg a kandallót vagy a kemencét is a belső térbe, de saját kezükkel díszítik fel minden évben a villamost az utazóközönségnek. 

– Az adventi villamossal az a legfontosabb célunk, hogy mindenkihez eljuthasson a karácsony üzenete, szelleme, meghittsége, azok számára is, akiknek máshogyan, máshol nem elérhető ez – zárta az operatív igazgató.

A szerelvényről hosszabb összeállítást láthat pénteken a Miskolc Televízió pénteken 18.25 perckor kezdődő Kilátó című közéleti magazinműsorában. 

Az adventi villamos vízkereszt napjáig, tehát január 6-áig közlekedik Miskolcon, menetrendet és további részleteket ebben a cikkünkben talál
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!