Ugrás a tartalomra

Nyílt Karate Bajnokságot rendeztek Miskolcon 

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 24. vasárnap 16:57
A Szkítia Harcművészeti Egyesület szervezésében rendezték meg a jubileumi, immár tizedik Adamantin Kupát vasárnap.
Fotók: Juhász Ákos

A Nyílt Karate Bajnokságnak negyedik alkalommal biztosította a helyszínt a Szentpéteri kapu 78. alatti Rendvédelmi Technikum. 

Az esemény deklarált célja évről évre, hogy a gyermekekkel megismertesse és megszerettesse a versenyzést, illetve sikerélményt nyújtson a fölnövekvő generációknak. 

Továbbá, hogy a „nem versenyző” felnőttek és seniorok számára lehetőséget biztosítson a megmérettetésre – ugyanakkor mindezt a tapasztalattal rendelkező versenyzők számára is megtegye.

Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség és a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke mellett a verseny fővédnöke Veres Pál polgármester volt, aki nyitóbeszédében a karatékák elszántságát és küzdeni akarását méltatta.  

A tizennégy csapat versenyzői nyolc különböző versenyszámban, több mint harminc kategóriában mérték össze tudásukat – az ország legkülönbözőbb pontjait képviselve. Kezdve a négyévesektől!

Juhász Ákos képgalériája

A hagyományoknak megfelelően ősszel az Avas Kupával folytatódik a megmérettetés – emlékeztette a Miskolc Televízió stábját a B-A-Z. Megyei Karate Szövetség alelnöke, egyben a Szkítia Harcművészeti Egyesület elnöke. 

Kántor József szerint az eredetileg utánpótlás-versenyként indított rendezvény mostanra korosztályokon átívelő bajnoksággá nőtte ki magát.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!