Ugrás a tartalomra

Nyílt napok a Miskolci Egyetemen, izgalmakkal, meglepetésekkel

Bacsó István
Utoljára módosítva
2023. december 07. csütörtök 15:43
Két napon át ismerkedhetnek a továbbtanulni vágyók Észak-Magyarország legszélesebb felsőoktatási kínálatával a Miskolci Egyetem nyílt napjain, december 7-én és 8-án. Az universitas nyolc karának mintegy 300 képzéséből válogathat, aki most ellátogat az Egyetemvárosba.
Fotók: Mocsári László

Izgalmas programokkal, látványos bemutatókkal, különleges képzési ajánlatokkal várja nyílt napjain a pályaválasztás előtt állókat a Miskolci Egyetem december 7-én és 8-án. Az esemény kiváló alkalom arra, hogy a továbbtanulásban gondolkodó középiskolások személyesen tapasztalhassák meg az egyetemi élet szépségeit, a Miskolcon elérhető képzések sokszínűségét és gazdagságát.
A nyílt napok eseménysorát megnyitó beszédében Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora elmondta, igyekeztek olyan programokat összeállítani, amelyek segítik a továbbtanulni szándékozó fiatalokat az egyetem melletti döntésben. 

„Minden karunk külön standdal jelenik meg a mai és a holnapi nyílt napon, ahol a kari specifikumokat, a kar mögött álló szakokat láthatják a fiatalok, és megismerhetik a felvételi követelményeket, tehát mindazt, ami a választáshoz szükséges. Remélem, hogy a most idelátogató középiskolások közül sokan adják majd be a jelentkezésüket február 25-ig egyetemünkre” – ismertette a rektor. Hozzátette, az egyetemi karok standjain kívül számos együttműködő vállalat is kiállít, megmutatva azt, hová vezethet a diploma után a hallgatók útja, milyen életpályák, karrierutak állnak rendelkezésre, akár már az egyetem partnercégeinél is. A 2023/24-es tanévben több mint 11 ezren választották a Miskolci Egyetemet. A cél pedig továbbra is az, hogy minél több leendő hallgatót szólítsanak meg.

A nyílt napok programjait a Miskolci Egyetem vezető oktatói és kutatói különleges előadásokkal és bemutatókkal színesítik. A diákok olyan témákban mélyedhetnek el, mint a jövő technológiái, az innováció, a fenntarthatóság és a társadalomtudományok legújabb trendjei. A high-tech laborok meglátogatása és a kísérletek ízelítőt adnak az egyetemi tanulmányokról, a fejlődési lehetőségekről.
Az egyetem számos szolgáltatást kínál a tanuláson kívül is a hallgatóinak. Az Egyetemvárosba a nyílt napokon ellátogatók megismerhetik a sportlétesítményeket, a különböző mentorprogramokat, a nyelvtanulási és nemzetközi tanulási lehetőségeket is, valamint a különböző közösségi programokat.

Az idei nyílt napokra különleges „élő könyvtárral” is készültek a szervezők, amelyen az egyetem vezetői, oktatói, valamint jelenlegi és volt diákjai osztják meg saját egyetemi és élettapasztalataikat, karrierjük alakulását az érdeklődőkkel. A személyes beszélgetések lehetőséget teremtenek a jövő diákjai számára, hogy megtudják, miért választották elődeik a Miskolci Egyetemet, hogyan segített az intézmény a szakmai és személyes fejlődésükben.

Már a kapunyitás után pályaválasztás előtt álló diákokkal telt meg az egyetem aulája. Voltak, akik a Szabolcs vármegyei Kisvárdáról érkeztek, hogy szétnézzenek az egyetemen. Tótik Esztertől megtudtuk, hogy ő leginkább a bölcsészettudományi kar iránt érdeklődik. A nyílt napról az egyetem honlapját böngészve szerzett tudomást, és gyorsan el is döntötték, hogy eljönnek. „Kívülről is nagyon szép az intézmény, de így belülről még szebb és hívogató. Mindenki kedvesnek tűnik, jó a hangulat is” – mondta Eszter. 

Sokan voltak kíváncsiak a műszaki karok kínálatára is. Kövér-Radványi Dóra szerint jó döntés volt eljönni a nyílt napra, ő az előadásokra mindenféleképpen be fog menni, különösen érdekli a laborlátogatás. Ezen kívül még a Földtudományi karral akar jobban megismerkedni, mert az a másik szakirány, ami őt nagyon érdekli. 

És még sok fotó a galériában! Kattints a képre!

A továbbtanulással és a karrierépítéssel kapcsolatos programok mellett december 7-én és 8-án sztárfellépők és nyereményjátékok is várják a nyílt napok látogatóit, és értékes ajándékokat sorsolnak ki az előzetesen regisztrálók és az eseményen résztvevők között. Sőt, keresik a legtávolabbról Miskolcra érkező diákokat, akiket szintén jutalmazni fognak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!