Ugrás a tartalomra

Pont annyi maradt a szerdai lendületből, amennyi kellett

dvtk.eu / minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 24. szombat 20:15
A Villeneuve d’Ascq elleni csodálatos győzelem után újra a bajnokságban kell helytállnia a DVTK HUN-Therm csapatának.
Juhász Ákos képgalériája

A Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának 14. fordulójában a TFSE-MTK érkezett a DVTK Arénába. A szerdai lendület az első negyedben még kitartott, de aztán a piros-fehéreken egyre inkább kiütközött a fáradtság, és a második félidőben a vérszagot megérző fővárosiak után kellett loholni. Kedvenceink azonban ma sem adták fel, és elképesztő küzdőszellemről tanúbizonyságot téve, a sírból visszahozva megnyerték a mérkőzést (64-58), és újra bebizonyították, miért érdemlik meg szurkolóik hatalmas szeretetét.

A vendégcsapat kezdte élesebben az összecsapást, Carter révén 5-0-val indult meg a TFSE. Két és fél perc elteltével született meg az első kosarunk, Ana Tadić brusztolt be egy palánk alólit, majd Aho Tyra zúdított be egy hárompontost, erre gyorsan válaszolt egy hasonló dobással Dúl Terka (5-8). Kányási érkezett a cserék közül és az ő beállása jótékonyan hatott a csapat játékára, Charles akciógólja után előbb Nina, majd csapatkapitányunk vállalt el egy-egy sikeres hármast (13-8). Az első negyed végéig kitartott a lendületünk, a cserék közül Oláh szép hármassal mutatkozott be és a dudaszó előtt még Grigalauskytė labdája is beszédült. A fővárosiakban Király tartotta a lelket öt pontjával (23-13).

Szabó Fanni 2+1-es akciójával kezdődött a második etap, erre Darcee Garbin válaszolt egy szép középtávolival. Két perc alatt több kosár nem született, sok dobás kimaradt mindkét oldalon. A folytatásban Németh és Carter révén zárkóztak a kék mezesek, majd Kányási duplája után a 14. percben időt kért Hegedűs Péter (27-20). Tadić góljával mentünk tovább, de sokáig másnak nemigen örülhettek a nézők, mert sok hiba tarkította a játékot, ráadásul a TFSE-MTK Szabó újabb dupláival egyre csalta a távolságot, vezetőedzőnk egy időkéréssel próbált megálljt szabni a folyamatnak (29-24). Rövidtávon hiába, mert egy eladott labda után megint a vendégek 15-öse szerzett könnyű kosarat. A 18. perc végén végre elsült Garbin keze, az ausztrál dobása három egységet ért, de erre megint két TFSE-dupla volt a reakció. A szünet előtt még litván centerünk értékesített két büntetőt, és bár még két lehetőségünk is volt, hogy növeljük előnyünket, ezekkel nem sikerült élni, így maradt a négy pontos fór (34-30). 

A térfélcserét követően is nyögvenyelősen játszottunk, érződött játékosainkon a szerdai igénybevétel. A korábban Diósgyőrben is megfordult Szabó Fanni extrát játszott, zsinórban szerzett nyolc pontjával sokkolta a piros-fehéreket, akik közül csak Aho Nina talált a gyűrűbe négy perc leforgása alatt (36-38). DVTK-timeout után Dúl Panka büntetői jelentették a folytatást, aztán megint Szabó villant meg. A 27. percben úgy kellett Kányási duplája, mint éhezőnek a falat kenyér (38-42). A drukkerek is megérezték, hogy elkél a segítségük, és az ő felerősödő buzdításuk, illetve Darcee Garbin két nagyszerű dobása meghozta a várt fordulatot, és csapatkapitányunk közelijével a negyed végén visszaszereztük a vezetést is (45-44).

Rendkívül feszült hangulatban kezdődött a záró játékrész, a TFSE hárompontosára Charles szép középtávolija volt a válasz, majd Szabó és Garbin gyors gólváltásának lehettek tanúi a drukkerek (49-49). Az ausztrál újabb duplájával a negyed derekán nálunk volt az előny, majd jött Carter egy hárompontossal, amire Kányási reagált. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, burján második triplájával három és fél perccel a vége előtt éppen a budapestiek (53-55). Veronika és Dúl P. triplaváltása csak fokozta az izgalmakat. Garbin egy büntetője után a TFSE kezében volt a meccs, hiszen a vendégek sorra dobhatták a büntetőket, de rendre kihagyták azokat, és ezt Kányási megbüntette egy fantasztikus triplával (60-58). A hajrában Garbin és Tenyér bebiztosították a győzelmet, a vendégeknek már nem engedélyeztünk több pontot (64-58).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport 14. forduló

DVTK HUN-Therm - TFSE-MTK 64-58 (23-13, 11-17, 11-14, 19-14)

Miskolc, DVTK Aréna, 1200 néző. Játékvezetők: Makrai Márton, Győrffy Pál Attila, Szilágyi Bálint.
DVTK: Aho T. 3/3, Aho N. 8/3, Charles 4, Lelik, Tadić 4. Csere: Kányási 17/9, Grigalauskytė 4, Garbin 19/6, Oláh 3/3, Tenyér 2. Vezetőedző: Völgyi Péter.
TFSE: Carter 12/6, Szabó 23/6, Dúl P. 7/3, Dúl T. 3/3, Németh 2. Csere: Burján 6/6, Király 5/3. Vezetőedző: Hegedűs Péter.

(dvtk.eu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!