Ugrás a tartalomra

Robert Fico bekeményít: bizonyos médiumokkal felfüggeszti a kommunikációt

MTI
Utoljára módosítva
2023. november 20. hétfő 15:10
A szlovák kormányfő felfüggeszti a kommunikációt néhány médiummal, "amíg nem kezdik el teljesíteni törvényben előírt kötelezettségeiket" - közölte a pozsonyi kormányhivatal sajtóosztálya hétfőn.

Az intézkedés négy, részben külföldi tulajdonosi háttérrel rendelkező, liberálisként számontartott tömegtájékoztatási eszközt érint, név szerint a Markíza kereskedelmi televíziót, az Aktuality.sk hírportált, illetve a Sme és a Dennik N lapokat és hírportáljaikat.

A közleményt ismertető TASR szlovák közszolgálati hírügynökség idézte Robert Ficót is, aki a döntés kapcsán kijelentette: tiszteletben tartja, hogy az állami szerveknek a vonatkozó szabályozás szerint kötelességük tevékenységükről tájékoztatni a sajtót, annak érdekében, hogy az sokoldalú, időszerű és az igazságnak megfelelő információkkal tudja ellátni a nyilvánosságot.

Viszont - tette hozzá - a mostani intézkedés által érintett sajtótermékek "az új kormány létrejöttének első órájától fogva nem teljesítik azon kötelezettségüket, hogy valósághűen, sokoldalúan és idejekorán tájékoztassák a nyilvánosságot".

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!