Ugrás a tartalomra

Segítség Kárpátaljára

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 24. péntek 14:31
Az orosz-ukrán háború első évfordulóján indították útnak az Asszonyok a békéért kezdeményezést a vármegyeházán.
Fotó: Mocsári László

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által meghirdetett program célja nem volt más, mint hogy az összefogásra és a politikai érdekeken felülálló emberbaráti együttműködésekre szólítson fel.

Az idei segítségnyújtási akció célja a Kárpátalján lévő oktatási intézményekben tanuló magyar és ukrán gyermekek jelenlegi iskolai körülményeinek javítása, az ehhez szükséges eszközök beszerzésének támogatása – ismertette Bánné Gál Boglárka, a vármegyei közgyűlés elnöke a péntek délelőtti bejelentéskor. Majd az eseményen Szőnyi Kinga, az érdekszövetség elnöke a misszió egyik legfontosabb pilléreként nevezte meg az általuk koordinált adománygyűjtést. 

A Kiss Kata zenekar névadó énekese végezetül elmondta: turnéik során számos határon túli barátságot kötöttek a térségben, későbbi humanitárius látogatásaik során pedig nehéz emberi sorsokkal találkozhattak; az ott élők megosztották tapasztalataikat és mindennapi nehézségeiket, amiket a háború okoz számukra. A felszólalók felhívták a figyelmet: a gyűjtés folytatódik.

„Asszonyok a békéért” kezdeményezés elkülönített számlaszáma: 11704007-22040932
Csatlakozás a kezdeményezéshez: Asszonyok a békéért Facebook oldal.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!