Ugrás a tartalomra

Szoros küzdelmet hozott az Év Autója választás

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 26. hétfő 13:09
Ön melyikbe ülne inkább? Két típus házi párbajává változott az idei szavazás.

Az Év Autója választás kimenetele az utolsó pillanatig kétséges, ezt példázta az idei verseny végső szavazása is, amelynek csak a legvégén derült ki, hogy a hét döntőbe jutott típus, a BMW 5-ös sorozat, a BYD Seal, a Kia EV9, a Peugeot 3008, a Renault Scenic E-Tech Electric, a Toyota CH-R és a Volvo EX30 közül melyik szerezte meg a címet - írja a Telex.

23 országból összesen hatvan újságíró szavazott más-más szemlélettel és elgondolás alapján. A BMW 5-ös sorozat és a Renault Scenic E-Tech Electric közül a szavazatok ismertetése után az egyik, majd a másik került az élre.A BMW-t végül tizenkilenc zsűritag első helyre saját értékelésében, akik viszont nem így döntöttek, azok is számos ponttal jutalmazták, így végül  308 pontot gyűjtött - ismerteti a portál.

Ez sem lett végül elegendő ahhoz, hogy a BMW megszerezze a márka legelső Az Év Autója díját. A Renault Scenic E-Tech Electric akadályozta meg, amely olyan, a mindennapi használat során lényeges tulajdonságainak köszönhette kedvező értékelését, mint tágas, csendes és szépen kivitelezett, otthonos utastere, nagy csomagtartója, áttekinthető és könnyen használható médiarendszere, a kényelmet jó úttartással társító futóműve, alacsony fogyasztása, hosszú hatótávja és korántsem utolsó sorban a villanyautók közt kedvező vételára - fogalmaznak.

A győztes gyártó tehát a Renault, az Év autója pedig a Scenic E-Tech Electric lett 2024-ben.

Címlapkép: telex.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!