Ugrás a tartalomra

Szűrőnapra hívta tagjait a vakok és gyengénlátók megyei egyesülete

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2024. október 18. péntek 15:42
Az eseményt a Rotary Club Miskolc-Tapolca szervezte és itt adták át azt az adományt is, amit a szervezet a Rotary Club Miskolci Angyalokkal közösen gyűjtött össze az egyesületnek.
Rotary Club Miskolctapolca - Szűrőnap a Fehér Bot Napja alkalmából - Osztie Tibor képgalériája

A hagyományoknak megfelelően idén is szűrőnapot szervezett pénteken a Fehér Bot Napja alkalmából a vakok és gyengénlátók megyei egyesülete számára Rotary Club Miskolc-Tapolca. Barnóczki Gábor, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének elnöke elmondta, idén már hatodik alkalommal szerveznek szűrőnapot októberben a két Rotary Klubbal közösen.

Fotók: Osztie Tibor


– Nagy örömünkre szolgál ez a program, hiszen az egyesület tagjai látássérültek a megye bármely pontjáról itt, egy általuk ismert helyszínen lényegesen könnyebben vehetik igénybe ezeket az egészségügyi szolgáltatásokat. Vércukormérés, vérnyomásmérés, szájüregi szűrés, hallásvizsgálat, valamint PSA vizsgálat állt rendelkezésre. ezek egy része itt, a székházunkban volt igénybe vehető, a többire pedig partnereink segítségével juttattuk el tagjainkat a Semmelweis illetve a Szent Ferenc Kórházakba – mondta, majd hozzátette: a szűrésre jelentkezők a rendezvényen egészséges italokat és ételeket is megkóstolhattak.

Adorján János, Barnőczki Gábor és Balogh Beáta


Amint kiderült, a Rotary Club Miskolc-Tapolca már hosszú évek óta támogatja a vakok és gyengénlátók megyei egyesületét. Adorján János, a tapolcai Rotary idei elnöke azt mondta, a Fehér Bot Napján 2018 óta szervezik meg a szűréseket. Visszajelzésük alapján ez egy nagyon jó kezdeményezés, segítség tagjaiknak, nekünk pedig nagyon fontos, hogy segítsük a látássérülteket” – mondta. 

A programot segítette a Rotary Club Miskolci Angyalok is, ami 2017-ben Magyarország első női klubjaként jött létre. Balogh Beáta elnök szerint a Rotary Clubok vállalása a jószolgálati munka.

– Minden évben gyűjtést indítunk annak érdekében, hogy az általunk támogatott egyesület aktuális legfontosabb céljait támogassuk. Így volt ez idén is, a Kocsonyafesztiválon a két klub összesen egymillió százharmincezer forintot gyűjtött össze, ezt az összeget adtuk át a vakok és gyengénlátók egyesületének, akik ebből a székházban található vizesblokkokat kívánják korszerűsíteni – mondta. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!