Ugrás a tartalomra

Tóth-Szántai József Miskolc új polgármestere októbertől

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 09. vasárnap 23:55
A Pont Mi – Lokálpatrióták Egyesülete és Fidesz-KDNP jelöltje a voksok 40,20%-át, 24 695 szavazatot szerzett meg 100%-os feldolgozottság mellett.

Fotó: Juhász Ákos

Bár még nem zárult le a számlálás, a szavazatok döntő többségét magáénak tudható Tóth-Szántai József sajtótájékoztatót tartott a Fidesz irodájának udvarán. A Kossuth utcán visszafogott ünnepi hangulat uralkodott. A legtöbben az M1 kivetített közvetítését nézték, vagy a telefonjaikon követték az eredményeket. 21.57-kor azonban felharsant a Queen száma: a We are the Champions-ra bevonuló Tóth-Szántai Józsefet Miskolc új polgármestereként köszöntötte az éljenző közönség.

– Kedves barataim, ezt megnyertük - kezdte Tóth-Szántai József. Pokolian kemény négy hónap van mögöttünk, de én ezt a négy hónapot semmiért nem cserélném el. A most született barátságok jó alapot képezhetnek ahhoz, hogy októbertől új útra tereljük a várost. Újra erősek vagyunk, ezt pedig az elvégzett munkának és a miskolciak bizalmának köszönhetjük. Ezt a bizalmat meg kell szolgálni. Az elkövetkező időszakban nagy munka vár ránk, amiben mindenkire szükségünk van: nincs két Miskolc, egy Miskolc van - mondta.

Megköszönte a munkát. A győzelmet egyrészről a sok személyes talalkozásnak tulajdonítja.

– Most mi jövünk, fel a fejjel Miskolc! - zárta Tóth-Szántai. A közönség erre hangosan skandálva válaszolt: Ez Miskolc!

Csöbör Katalin beszélt ezután: "Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült visszavennünk Miskolcot. Meg kicsit izgulunk a kepviselőjelöltjeinkért, de jól állunk."

Az orszaggyűlési képviselő szerint, akik nem Tóth-Szántaira tették a voksukat, azok is meg fogják változtatni a véleményüket.

Juhász Ákos képgalériája

Kiss János is gratulált a matemakilag már megválasztott polgármesternek. Megköszönte mindazok munkáját, akik segítették a kampányt.

– Bár még számolják a szavazatokat, több mint 20 ezer választópolgárnak kell köszönetet mondanunk. Nem egy választást nyertünk csak, hanem visszavettünk egy várost is.

Elmondta, volt egy jól vezetett város 2010 és 2019 között.

– Most az a dolgunk, hogy újra legyünk valakik, újra úgy tekintsenek Miskolcra, ahogy megérdemli. Ez pedig Tóth-Szántai József vezetésével sikerülhet - hangsúlyozta Kiss János.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!