Ugrás a tartalomra

Új utcabútort kap Miskolc több tere is

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 14. kedd 18:30
A Gondozott és Zöld Miskolc program részeként Széchenyi utcára, a Szent István térre, az Erzsébet térre, a Hősök terére, a Vörösmarty térre, a Mancs térre és a Szinva teraszra, a Népkertbe is új padok érkeznek, de Miskolctapolcára is jut az utcabútorokból.

Vadonatúj utcabútorok érkeznek pénteken a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-hez. A padokat, kerékpártárolókat és hulladékgyűjtőket a Zöld és Gondozott Miskolc Program részeként hamarosan kihelyezik majd a közterületekre, szerte a városban - tájékoztatta szerkesztőségünket a városháza sajtóosztálya.

A programban összesen mintegy kilencszáz millió forintot fordít a város zöldítésre, a már meglévő zöld területek karbantartására, fejlesztésére és revitalizációjára, utcabútorok, hulladékgyűjtők és kerékpártárolók beszerzésére - írják.

A közleményben az áll, hogy a tervek szerint csaknem százhatvan új padot helyeznek ki, jut belőle a Széchenyi utcára, a Szent István térre, az Erzsébet térre, a Hősök terére, a Vörösmarty térre, a Mancs térre és a Szinva teraszra, illetve a Népkertbe, ahol új asztalok is helyet kapnak majd.

Érkeznek ilyen....

 – Biciklitárolókból összesen csaknem nyolcvan darabbal gazdagodik majd Miskolc városa, ezeket ugyancsak a Széchenyi utcán, a Szent István téren, az Erzsébet téren, a Hősök terén, a Szinva teraszon, a Vörösmarty téren, illetve a népkertben vehetik majd igénybe a kerékpárosok – írják.

A közlemény szerint régi problémát orvosol a város azzal a száznál is több új közterületi hulladékgyűjtővel, amelyek a Széchenyi utcán, a Szent István téren, az Erzsébet téren, a Hősök terén, a Vörösmarty téren, a Népkertben, az Európa téren, a Kazinczy utcán, illetve a Szinva teraszon és az ott lévő buszmegállóban kapnak majd helyet.

...ilyen...

Nem marad ki a fejlesztésből Miskolctapolca sem – a Gondozott és Zöld Miskolc programban ott tizenöt új hulladékgyűjtő és négy új kerékpártároló kerül majd kihelyezésre.

A polgármesteri hivatal leszögezi, Miskolc városa okosan és takarékosan költötte el az előző ciklusban megnyert TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázati forrásokat, ennek köszönhetően fordíthat most 900 millió forintot több lépcsőben zöldítésre, parkosításra, a közterületek rendezésére, rendbe tételére. 

– Ez az összeg a tavasz végén lezárult beruházások és projektek felszabaduló forrásaiból áll rendelkezésre, Veres Pál polgármester pedig úgy döntött, hogy ezt a pénzt nem adja vissza az EU-nak és a kormánynak, hanem a város javára fordítja a lehetőségeknek megfelelően.

... és ilyen padok is.

A program végére zöldebb és gondozottabb lesz Miskolc, tisztábbak és szebbek az érintett területek, csökkennek a város megörökölt tájsebei és élhetőbb, szerethetőbb lesz a városunk – zárul a közlemény. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!