Ugrás a tartalomra

Újabb fogadóórát tartottak az Avasi Hegygazdák

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 07. csütörtök 20:32
Ismét fogadóórát tartottak az avasi hegygazdák csütörtökön a Városházán. A rendezvényen az avasi pince- és ingatlantulajdonosok, a vendéglátóegységek üzletvezetői, illetve a lakosság is elmondhatta problémáit és észrevételeit az Avassal kapcsolatban.
Fotó: Juhász Ákos

Jacsó Pál és Magyar László tavaly április óta dolgozik azért, hogy a pincetulajdonosok és a civilek ötleteit közvetítse a városvezetés felé. 2023 utolsó alkalmán sem volt ez másképp, ahol a megjelentek a közel nyolcszáz pincét rejtő történelmi Avas sorsáról cserélhettek eszmét.

Rögtön az elején felvetődött az úgynevezett tisztántartási sáv törvény által meghatározott fogalma, továbbá az, mely feladatok hárulnak a pincetulajdonosokra, s melyek a városra. Ennek kapcsán a Városgazda ügyvezetője hangsúlyozta: a jelenleg érvényben lévő közszolgáltatási szerződés pontosan definiálja az önkormányzati cég ebbéli kötelezettségeit.

Osváth Zoltán Zsolt aztán a Gondozott és Zöld Miskolc program Avast érintő, eddig megvalósult és év végéig megvalósítandó részeiről is szót ejtett még. A Miskolci Önkormányzati Rendészet idén nyáron kinevezett ügyvezetője, Szabó Ferenc ezt követően a városrész közbiztonsági kérdéseiről egyeztetett a megjelentekkel.

A Városházát ezúttal Miskolc főépítésze képviselte az eseményen. A pincetulajdonosok Szunyogh Lászlót legfőképp a vízelvezetők, vízelnyelők funkcionalitása, illetve a fák telepítésének és gondozásának mikéntje kapcsán faggatták.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!