Ugrás a tartalomra

Vár: Veres Pál utasította a kivitelezőt, hogy azonnali hatállyal folytassák az építkezést

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 15. szerda 16:34
Nem a város költségvetéséből, hanem a Diósgyőri várra biztosított projektforrásból előlegezi meg a városvezetés az átépítés folytatását.

Az LMP miskolci szervezete a közösségi médiában egy olyan bejegyzést tett közzé, amely arra utal, hogy Veres Pál polgármester a város kasszájából előlegezi meg a Diósgyőri vár átépítéséhez, a tornyok megerősítéséhez szükségessé vált plusz forrást.

Ezzel szemben a valóság az, hogy ezt a költséget a Déryné-ház projektelemre rendelkezésre álló forrás átmeneti átcsoportosításából finanszírozza az Önkormányzat - tisztázza a helyzetet a városházi sajtóosztály közleménye.

Utóbbi egyébként

nem döntés kérdése, a vár átépítésére kapott pénz ugyanis kizárólag a várra fordítható. Csakúgy, mint minden projektforrás is csak az adott fejlesztésre használható fel.

"Tájékozatlanságuk azért is meglepő, mert a várost vezető frakciónak képviselőjük is tagja, információhiány esetén, érdemes lehet akár vele is konzultálni ilyen, vagy ehhez hasonló állásfoglalások előtt" - fogalmaz a közlemény, kifejezve bizalmukat abban is, "hogy az állítás a tájékozatlanságból, és nem rossz szándékból fakad, utóbbi ugyanis nem szolgálná sem a régen elhúzódó és számos indulatot kiváltott projekt sikeres befejezését, sem a miskolciak érdekeit".

Mivel a Diósgyőri Vár nem maradhat örökre félkész építési terület, ezért a polgármester az elmúlt héten levelet küldött a kivitelező ÉPKAR Zrt.-nek, hogy azonnali hatállyal folytassák az építkezést.

A munka, a tornyok statikai megerősítése a projektre biztosított forrásból folytatódik, Miskolc pedig továbbra is várja a kormányzattól azt a plusz támogatást, ami Lázár János építési és közlekedési miniszter ígérete szerint meg is érkezik majd - ígéri a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!