Ugrás a tartalomra

Véget ért az I. Hell Diósgyőr Rally, kihirdették a győzteseket

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 01. vasárnap 20:05
A HUMDA Országos Rallybajnokság másod- és harmadosztályban versengő párosai pénteken, szombaton és vasárnap az I. Hell Diósgyőr Rally-n mérték össze tudásukat, ahol nem minden győzelem alakult a papírforma szerint.
Fotók: Mocsári László

A verseny központi helyszíne a DVTK Stadion és Aréna volt, ahol a rajt-cél ceremóniát is tartották, valamint itt kapott helyet a szervízpark és egy szurkolói zóna is. Az I. HELL Diósgyőr Rally szervízparkjának szombaton és vasárnap délelőtt a DVTK Stadion környéke, a DVTK Sportliget volt a helyszíne. Az első nap a harmadosztályé volt, szombaton meg is születtek az első győzelmek. ahogy a diosgyorrally.hu írta szombat esti összefoglalójában:

"Kisebb, de szerencsés kicsúszásokat követően a 28 nevező párosból 17-en értek a DVTK Stadion mellett felállított céldobogóhoz. Az utolsó futam előtt kiélezett volt a csata, mert akár Lenkey Ákosék akár Péter Pálék is elérhették a dobogó legfelső fokát: 7 pont különbséggel álltak a rajt előtt. Lenkey Ákosnak mindenképp nyernie kellett ahhoz, hogy a maga oldalára billentse a mérleg nyelvét, olyannyira, hogy ha Péter Pál a második, akkor bizony az utolsó gyorsaságin, a power stage-en is brillírozniuk kell, mert az ottani plusz pontokra is szükségük lesz. 
Lenkey Ákoséknak minden összejött ma: az utolsó szakaszt 9 tized másodperccel nyerték meg, így mindent vittek: futamgyőzelmet és a bajnoki címet is."
Az I. HELL Diósgyőr Rally győztese ORB3 kategóriában: a Lenkei Ákos, Drótos Cinti páros.

Még több infó és a versenyzők értékelései az első napról a diosgyorrally.hu oldalon ITT! (Kattints!)

Galéria! Kattints a képre!

A vasárnapi futamok is nagy izgalmakat tartogattak, hiszen az utolsó futam előtti egyetlen bajnokesélyes sem ért oda a borsodi dobogó fokaira. Czékmány Norberték a szombati versenynap után még az élről térhettek nyugovóra, de vasárnap az első két gyorsot például rögtön első fék nélkül teljesítették, emiatt hátra csúsztak, és végül az ötödik helyen zárták a versenyt. 
A másik nagy bajnokesélyes, Zoltán Kevinék is hihetetlen pechsorozattal kellett szembesüljenek: elment a fék, eltört a féltengely, elment a kocsiból az áram – esélytelen volt, hogy jó eredményt érhessenek el a mai napon, így sajnos a futamon való szép eredmény mellett a bajnoki álmaikat is elfújta a szél - írja a diosgyorrally.hu a második napról.

A futamot Lakatos Tamás és Marics Krisztina nyerte 208-as Peugeot-jukkal, míg a második a Kocsis Imre-Bakos István-Citroen C2R2 trió lett. A harmadik helyre Görög Péter és Mózes Máté ért Citroen C2-es gépkocsijukkal. 

A verseny végeztével, a DVTK Stadionban felállított gyönyörű céldobogón szép számú nézősereg előtt a versenyzők nem csak a kupáikat kapták meg, hanem a pezsgőfürdő előtt értékelték is a napot, a hétvégét és a bajnokságot. Ezt ITT olvashatjátok! (Kattints!) 

Galéria a nulladik - pénteki - napról. Kattints!

A versenynapokról sok-sok fotót láthattok galériáinkban. Kattintsatok a fotókra! 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!