Ugrás a tartalomra

Zavarta a szomszédja, meglőtte a kutyáját

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 18. hétfő 09:54
A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen állatkínzás vétsége miatt, akit zavart a szomszédos ingatlanban végzett faipari munkákkal járó zaj, ezért légpuskával meglőtte a szomszéd ház udvarán tartott nőstény kutyát – tájékoztatta szerkesztőségünket Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.
Fotó: illusztráció (pixabay.com)

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen családi házban lakik. A szemközti szomszéd ház tulajdonosának a fia vállalkozói tevékenysége keretében faipari munkákat végez rendszeresen az ingatlan udvarán, amely időnként hanghatással jár, ez a vádlottat egyre jobban zavarta. 2023. február második felében az egyik napon a reggeli órákban az ingatlanban fát vágtak, a keletkezett zaj miatt a vádlott ideges lett, magához vette a légpuskáját, kiment a teraszra, célzott lövéssel a szomszéd udvaron tartott nőstény kutyát meglőtte – olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a lövedék az állat lépében olyan mértékű roncsolást okozott, hogy azt műtéti úton el kellett távolítani, mert annak elmaradása az állat pusztulását okozta volna. A kutya lépének eltávolítása maradandó egészségkárosodás. A lövési sérülés nem okozott az állatnak az átlagost lényegesen meghaladó fizikai, vagy pszichikai gyötrelmet.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.
 

 

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!