Ugrás a tartalomra

Budafokon győzött és zárkózott a MEAFC-Miskolc

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 25. csütörtök 07:57
Idegenben aratott győzelmet a MEAFC-Miskolc férfi kosárlabda csapata, az NB I/B, Zöld-csoport rájátszásának döntőjében, ahol a május 23-i, kedd esti kezdésig 2-0-ra vezetett a Budafok. Folytatás az egyenlítésért, május 27-én, pénteken, 17 óra 30 perckor, Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban!
Fotó: olvasónk küldte

Idegenben győzött a MEAFC-Miskolc férfi kosárlabda csapata a Budafok ellen.  Az eredmény: Budafok – MEAFC-Miskolc 54-74 (17-16, 17-13, 10-28, 13-17).

Budafok: Swanson (22/3), Vujity-Zsolnay (7/3), Tursics (8/3), Siklós (7), Szántó (2). Csere: Rozs (2), Fehér (5), Piukovics (3/3), Tóth B., Lucey, Garai, Fekete. Vezetőedző: Károly Máté.

MEAFC-Miskolc: Kozák M. (13/3), Csák (23/15), Williams (14), Gerőcs (8/6), Lippai (4). Csere: Kozák B. (4), Szögi (2), Ragályi (6), Orliczki, Pintér, Cseh, Nyíri. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid

Károly Máté, a Budafok vezetőedzője gratulált a miskolci csapatnak. Mint mondta: megérdemelten nyertek, a második félidőben összeszedettek voltak és nagyon jó stratégiát választottak, jól működött a „small ball”. - Eddig mindegyik mérkőzés arról szólt, hogy az egyik csapat valamihez nehezebben alkalmazkodott. Egyelőre mi vezetünk 2-1-re, az a feladatunk a pénteki mérkőzésre, hogy jobban reagáljunk a szerkezetváltoztatásokra és ezt meg is tesszük majd a héten, pénteken úgy megyünk Miskolcra, hogy szeretnénk bajnokok lenni – nyilatkozta  a vezetőedző.

Váczi Péter, a MEAFC-Miskolc vezetőedzője a taktikát felvázolva ezt mondta: az volt a tervünk, hogy innentől kezdve nem előre tekintgetünk, hanem lépésről-lépésre haladunk, egy meccsre koncentrálunk. Lehet, hogy eddig is ezt kellett volna csinálnunk. Az volt az elhatározásunk, hogy visszavigyük Miskolcra a párharcot, ezt az elhatározásunkat siker koronázta, pénteken Miskolcon játszhatjuk a negyedik mérkőzést. Most megvoltak azok a plusz energiák, amik az első két találkozón nálunk hiányoztak és a Budafoknál adottak voltak. Végül a vezetőedző megköszönte a korrekt játékvezetést és a miskolci szurkolók a buzdítását. 
 

További hírek

Olvasnivaló