Ugrás a tartalomra

A Cotton Club Singers zárta a Miskolci Vokál Napokat

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 01. hétfő 12:23
Ezen a hétvégén a Csengey kert színpadán az éneké volt a főszerep, pénteken elkezdődött ugyanis a Miskolci Vokál Napok. A rendezvény nem ismeretlen a város zenekedvelő közönsége számára, korábban éveken keresztül sikeresen futó esemény volt.
Fotók: Mocsári László

A rendezvény ötletgazdája, Regős Zsolt zenei vezető, karnagy a Vokál Hétvégét azért hívta anno életre, hogy teret nyisson a város zenei életében ennek a műfajnak is. A sorozat azonban - megfelelő anyagi támogatás hiányában - abbamaradt. Most viszont újra látta az igényt a program felélesztésére, és ebben partnere volt a Miskolci Kulturális Központ is.

Mocsári László képgalériája

A fesztivál első napját, pénteken a Violina - női zenetanárokból álló énekegyüttes - nyitotta meg. Őket követte a gospeleket és spirituálékat is magas színvonalon megszólaltató Regős Vokál. Végül az este sztárvendégei, a Four Fathers állt színpadra. Repertoárjukban a ’20-as, ’30-as évek amerikai zenéje, világslágerek és spirituálék szerepeltek, de magyar slágerek feldolgozásait is hallhatta a közönség. 


A szombati programot a miskolci Lévay József Református Gimnázium énekegyüttese, a Lévay Vokál  kezdte, majd az AdHoc Vokál követte, tagjai kamaraéneklést kedvelő fiatal felnőttek. A fesztivált a Cotton Club Singers zárta: a jazzkísérettel éneklő együttes a műfaj hazai képviselőinek csillaga. 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!