Ugrás a tartalomra

Csalt a kaszás

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 27. kedd 14:54
Egy kistokaji sértett egy fűkaszát akart vásárolni az interneten, amelyért több mint 150 ezer forintot utalt el, azt azonban a mai napig nem kapta meg - írja a police.hu.

Csalás miatt folytat nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 21 éves nagykereki férfival szemben. Egy közösségi oldal piacterén egy fűkaszát akart megvásárolni a sértett, és a teljes vételárat, több mint 150 ezer forintot utalt át az eladó által megadott bankszámlára, a kaszát azonban a mai napig nem kapta meg.

A miskolci nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőt, aki a megadott számlaszám tulajdonosától, egy debreceni nőtől egyidejűleg vásárolt egy mobiltelefont huszonötezer forintért. Telefonbeszélgetés során a csaló annak a látszatát keltette, hogy tévedésből több pénzt utalt el a mobilért – huszonötezer helyett több mint százötvenezer forintot –, így a különbözetet egy személyes találkozón a készülékkel egyidejűleg vette át. Mivel fűkaszája nem volt, azt a férfi a mai napig nem adta át a kistokaji sértettnek – olvasható a police.hu-n.

A közleményben hozzáteszik, a tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több az online csalás. 
-  A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretében folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen. A bűnözők tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz, megtudni az áldozatok banki adatait, hozzáférni a számlájukhoz, csalárd módon megszerezni a pénzüket – hangsúlyozzák. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!