Ugrás a tartalomra

Csalt is, lopott is

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 28. szerda 09:12
Nem akart lebukni az ATM-nél, később mégis megtörtént. A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen csalás bűntette miatt – tájékoztatta szerkesztőségünket a B.-A.-Z. vármegyei Főügyészség.
Fotó: Pixabay

A nő férfi ismerőse lányának bankkártyás készpénz felvétele során megtudta a PIN-kódot, a bankkártyát eltulajdonította és egy ismeretlen férfi segítségével felhasználta.

A közlemény szerint a vádlott egy évvel ezelőtt egy férfi ismerőse miskolci lakásában tartózkodott, közösen italoztak, majd a férfitől húszezer forintot kölcsön kért. A férfi a lányát kérte meg arra, hogy menjen el egy közeli ATM-hez, és a bankkártyájáról vegyen fel harmincezer forintot. A vádlott elkísérte a nőt, az automatánál végig megfigyelte a készpénzfelvétel folyamatát és megjegyezte a PIN-kódot.

Az esetismertetés szerint amikor visszamentek a lakásba a vádlott az előszoba szekrényre letett bankkártyát magához vette, távozott, egy postához ment. Pénz akart szerezni, de el akarta kerülni, hogy a bankkártyával lebukjon, ezért az épület előtt megszólított egy ismeretlen személyazonosságú férfit és megkérte, hogy vegyen fel neki kétszáztizenötezer forintot. A férfi bement a postára, az egyik postai ügyintézőnél működő terminálról a bankkártyát használva a vádlott által közölt PIN-kód beírásával felvette a pénzt. A teljes összeget átadta a vádlottnak, aki száztizenötezer forintot visszaadott neki, míg százezer forintot megtartott, amit később elköltött.

Az ügyészség a büntetett előéletű különös visszaeső vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!