Ugrás a tartalomra

Együtt söröztek, a pénze bánta

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 22. csütörtök 08:59
Együtt söröztek, fejen ütötte, majd meglopta.
Fotó: Getty Images

A Kazincbarcikai Járási Ügyészég vádat emelt egy férfi ellen rablás bűntette és más bűncselekmények miatt, aki egy sörözőben együtt italozott a sértett férfival, majd a hazafelé úton gyalogosan követte, hátulról fejen ütötte az eszméletét vesztett sértettről levette a felső ruházatát, nadrágzsebéből elvette pénztárcáját, mintegy 175 ezer forint készpénzzel, tájékoztatta szerkesztőségünket a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.


A közlemény szerint a vádlott 2023. november közepén az esti órákban egy borsodi kisvárosban lévő sörözőbe ment nő ismerősével, azzal a céllal, hogy az ott italozó sértett férfit „lenyúlják”, mivel tudta róla, hogy külföldön dolgozik, sok pénze lehet. 

A nő időközben megsértődött és távozott a szórakozóhelyről, a sértett férfi pedig egy erősen ittas vendéget kísért ki, csatlakozott hozzá a vádlott, így közösen hazatámogatták, átadták a hozzátartozójának. A sértett ezután a lezárt kerékpárjához indult, a vádlott követte, amikor utolérte hátulról a fején megütötte. Az ütés erejétől a férfi földre zuhant, elveszítette az eszméletét. A vádlott levette róla a felső ruházatát, átkutatta a nadrágját, egyik zsebéből kivette a pénztárcáját a benne lévő, mintegy 175 ezer forint készpénzzel, személyes iratokkal, bankkártyával. 

A sértett a bántalmazás következtében könnyebb hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett el. 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, írják. 

További hírek

Olvasnivaló