Ugrás a tartalomra

Elbontják a gyalogoshidat a Középszeren

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. június 02. péntek 13:31
Lakossági igény fogalmazódott meg, hogy bontsák el, mert az évek alatt balesetveszélyessé vált az egyébként is funkció nélküli felépítmény.
Fotók: Juhász Ákos

Péntek kora délutáni ott jártunkkor már csak a váza volt látható a gyalogoshídnak, ami egykor a Szolgáltatóház felső szintjén székellő takarékszövetkezethez biztosított eljutást. A terület önkormányzati képviselője, Szarka Dénes (Velünk a Város) a helyszínen felidézte, még 2006-ban építették meg a körülbelül 15-20 méter hosszúságú hidat, időközben azonban bezárt a takarékszövetkezet, a helyiség is üresen maradt, így a felépítmény elvesztette funkcióját. Ráadásul, mivel nem gondozták, a faváz elkezdett korhadni, gyakorlatilag balesetveszélyessé vált.

Persze évekkel ezelőtt már lezárták a gyalogosforgalom előtt, de félő volt, hogy valaki rámászhat. Ugyanakkor a környezetében sem volt szerencsés sétálni, parkolni, a korhadt faszerkezet miatt ugyanis félő volt, hogy összedől.

Márpedig nagy arra forgalom, hiszen a Szolgáltatóház alsó szintjén egyebek mellett népszerű nyugdíjasklub, orvosi rendelő, konditerem, kisbolt és vendéglátóegység is működik.

- A lakók jelezték nekem, hogy valamit kezdeni kellene a híddal, hosszú évek problémája oldódna meg a torzó lebontásával. Egyeztettem erről a Városüzemeltetési osztállyal, de azt tudni kell, hogy ez nem egy önkormányzati építmény, ezért tárgyalások következtek. A jogi helyzet rendezése után azonban végre munkához láthattunk - mondta Szarka Dénes.

Kitért arra is, hogy mivel az egykori takarékszövetkezet helyén nincs semmi, így nem sürgető a híd pótlása. Viszont - mutatott rá - gondolkoznak azon, hogy a kihasználatlan helyiségeknek funkciót találjanak, hosszabb távon pedig a teljes Szolgáltatóházat időszerű lenne felújítani.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!