Ugrás a tartalomra

Három fiatal támadt egy idős asszonyra Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 25. csütörtök 12:42
A fiatalkorú terhelt felnőttkorú társai felhívására a sértett háta mögé lépett és lerántotta a táskáját, emiatt az idős asszony a földre esett. A gyanúsítottak a sértettet magára hagyva elfutottak a helyszínről, mindezzel egyezer forint készpénzre tettek szert.
Fotó: Internet (illusztráció)

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a három gyanúsítottnak a letartóztatását, akik a rendelkezésre álló adatok szerint 2023. május 22-én délelőtt kifigyelték Miskolc egyik utcáján az időskorú, gyenge fizikumú sértettet és megállapodtak, hogy elveszik a táskáját. A fiatalkorú terhelt felnőttkorú társai felhívására a sértett háta mögé lépett és lerántotta a táskáját, emiatt az idős asszony a földre esett. A gyanúsítottak a sértettet magára hagyva elfutottak a helyszínről, mindezzel 1.000 forint készpénzre tettek szert.

Bizonyítottság esetén a fiatalkorú terhelt cselekménye rablás, míg társai tette kifosztás minősített esetére való felbujtás megállapítására alkalmas.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés tartama miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet a terheltek személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, illetve esetükben alappal lehet következtetést levonni a bűnismétlés lehetőségére is. A bíróság a fiatalkorú tekintetében a cselekmény különös tárgyi súlyát is mérlegelte.

A bíróság minderre figyelemmel egy hónapra elrendelte a terheltek letartóztatását. A végzés végleges - írja közleményében a Miskolci Törvényszék.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!