Ugrás a tartalomra

Hétvégén garantált városnézés, Lillafüred és Hámor az úticél

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 26. péntek 10:02
A nagysikerű belvárosi tematikus városnézések mellett a Tourinform Miskolc az idén is szervez más városrészekbe is garantált sétákat, az elsőt most szombaton, a pünkösdi hosszú hétvége első napján.

A Kisvonattól a kohászokig címet viselő séta résztvevői Lillafüred és Felsőhámor érdekességeivel, történetével ismerkedhetnek meg a két órásra tervezett programon - osztotta meg lapunkkal a szervező Tourinform Miskolc.

Részletezték: szó lesz arról, hogyan vallottak egykori költőink Lillafüredről, mi köze a Fazoláknak a Hámori-tóhoz, melyik épület Weidlich Pál egykori villája, mi látható a Kancellária 18. századi barokk épületében, és hol van eltemetve Herman Ottó. A séta során a Kohász utat is érinti a csoport. A program a hámori sziklánál fejeződik be.

Felhívták arra is a figyelmet, hogy a május végi garantált programot újabbak követik majd; lesznek újragondolt séták, így június végén például Miskolctapolca különlegességeit ismerhetik meg idegenvezetővel, de lesz ismét garantált séta Görömbölyön és az Egyetemvárosban is – mindkettő új elemekkel és aktualitásokkal kiegészítve. Júliusban pedig két teljesen új helyszín, Martinkertváros és a Vasgyár környéke érdekességeit fedezhetik fel.

A lillafüredi garantált séta május 27-én, szombaton 10 órakor indul a kisvasút lillafüredi állomásépületétől. Jegyvásárlás indulás előtt a helyszínen az idegenvezetőnél kizárólag készpénzzel.

Bővebb infó IDE kattintva olvasható.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!