Ugrás a tartalomra

Jégkorong Erste Liga - Magyar edzőpáros a DVTK-nál

MTI
Utoljára módosítva
2024. április 15. hétfő 14:24
Láda Balázs lett a jégkorong Erste Ligában érdekelt DVTK Jegesmedvék vezetőedzője, a másodedzője pedig Galanisz Nikandrosz lesz.

A következő évadban két olyan szakember fogja irányítani a szakmai munkát a DVTK Jegesmedvéknél, akik ezer szállal kötődnek a klubhoz, játékosként együtt értek el bajnoki címeket, ismerik a ligát, a magyar jégkorong közegét és játékosait - jelentette be a DVTK az MTI-nek.

"A DVTK Jegesmedvéket a szívügyemnek tekintem. Belső motiváció vezérel, hogy sikereket érjünk el és ezért felvállaljuk a küzdelmet. A csapategység kialakítása és taktika mellett az egyéni képességfejlesztésre is hangsúlyt fektetünk Nikával. Meg kell találnunk azt az utat, amivel újra sikeresek tudunk lenni" - mondta Láda Balázs, aki szülővárosában, Miskolcon tette teljessé játékos-pályafutását, 21 szezont játszott a felnőtt csapatban, a nevéhez fűződik a klub történetének legtöbb lejátszott mérkőzése, négyszeres magyar bajnok, háromszoros MOL/Erste Liga- és kétszeres Magyar Kupa-győztes, valamint 25 alkalommal szerepelt a válogatottban. Visszavonulása után is a DVTK Jegesmedvék sikeréért dolgozott, az elmúlt három évben a felnőtt csapat általános igazgatójaként és utánpótlás edzőként.

Galanisz Nikandrosz 2015-ben érkezett Miskolcra kétszeres bajnokként Dunaújvárosból, 354 mérkőzést játszott a DVTK Jegesmedvéknél, további két alkalommal magyar bajnokságot, egyszer pedig Magyar Kupát nyert a csapat meghatározó tagjaként. Visszavonulása után a klub felnőtt csapatának másodedzőjeként kezdte meg edzői karrierjét, az utóbbi két évben Tokaji Viktor, illetve a most záruló szezon végén távozott Steve Kasper mellett dolgozott.

"Azt gondolom, hogy Miskolcon az infrastruktúra adott a sikerhez és évről évre fejlődni akarunk, amivel én is abszolút tudok azonosulni. Nem utolsósorban a családom is nagyon jól érzi itt magát. Az előző két évben két különböző stílusú vezetőedző mellett sokat tanulhattam a hokiról, arról, hogy mennyire fontosak a részletek, hogyan menedzselik a játékosokat és azt, hogy miként gondolkodik egy vezetőedző. Bízom benne, hogy ezeket a tapasztalatokat felhasználva és hasznosítva sikeres munkakapcsolatunk lesz Balázzsal. Mind a ketten tökéletesen ismerjük a klubot, a játékosokat, a ligát és tudjuk, hogy mi szükséges a sikerhez. Azt várom, hogy olyan csapat benyomását keltsük, amely strukturált, komplett és tagjai hatvan percig küzdenek egymásért és a címerért" - fogalmazott Galanisz Nikandrosz.

A miskolci gárda az Erste Liga alapszakaszát a hetedik helyen zárta, majd a negyeddöntőben az első két brassói meccset megnyerve 4-2-es összesítéssel búcsúzott a későbbi bajnok Corona Brasovval szemben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!