Ugrás a tartalomra

Kövesd a víz útját a Miskolci Állatkertben!

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 18. szombat 17:06
A Víz Világnapja alkalmából az érdeklődők az állatkertben utánajárhatnak honnan származik Miskolc ivóvize, mi van az ásványvízben, és mi lesz az elhasznált, „koszos” vízzel.

Víz nélkül nincs élet, hiszen minden élőlénynek szüksége van vízre. Sajnos egyre több tényező veszélyezteti a Föld egészséges, tiszta vízkészletét, ezáltal veszélybe kerülnek egyes fajok élőhelyei, szaporodó- és táplálkozóhelyei is. Mi emberek sem vagyunk kivételek, hiszen az ivóvíz számunkra is létszükséglet. Bele sem gondolunk, hogy milyen érték a tiszta, iható víz.

Március 25-én szombaton 10 és 15 óra között a Miskolci Állatkertben a Víz Világnapja alkalmából az érdeklődők a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kara és a Mivíz Kft. segítségével utána járhatnak, hogy honnan származik Miskolc ivóvize, mi van az ásványvízben, és mi lesz az elhasznált, „koszos” vízzel. Így a résztvevők az állatkerti séta során végigkövethetik a víz útját. Az öt állomásból álló séta során érdekes kísérleteken és bemutatókon tanulhatnak, az út végén pedig a Marcel Loubens Egyesület barlangászai tartanak bemutatót. Az állomáshelyeken összegyűjtött pecsétekért az út végén egy kis meglepetés várja a gyerekeket. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!