Ugrás a tartalomra

Lassan megnyugszik az időjárás, párás reggelre ébredhetünk

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 24. péntek 16:24
Záporok, zivatarok szombaton is kialakulhatnak, de főként nyugaton, észak-nyugaton. Térségünkben több órára is kisüthet a nap, a hőmérő higanyszála pedig akár huszonnyolc fokig is felkúszhat.
Fotó: MiNap-archív/Horváth Csongor

A HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint péntek este gomolyfelhő-képződésre számíthatunk általában többórás napsütéssel. Felhőszakadással kísért záporra, zivatarra egyre kisebb számban számíthatunk, éjszaka a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. Ezzel együtt a felhőzet is csökken, csak kisebb körzetben maradhat felhős az ég, illetve hajnalra főként északkeleten párássá válhat a levegő, köd, valamint réteges felhőzet is képződhet.
    
Szombaton utóbbiak feloszlását követően a fátyol- és gomolyfelhők mellett legalább több órára kisüt a nap. Zápor, zivatar több helyen, nagyobb számban az északnyugati, nyugati országrészben alakulhat ki. Heves zivatar pénteken és szombaton is előfordulhat kis eséllyel. Erős vagy viharos széllökés csak zivatar környezetében lehet.
    
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton nagyrészt 24 és 28 fok között alakul.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!