Ugrás a tartalomra

LMP: mindenki kapcsolja le otthon szombat este a lámpákat!

MTI
Utoljára módosítva
2023. március 25. szombat 14:36
Az LMP a Föld órája alkalmából arra kér fel mindenkit, hogy szombat este 20.30 és 21.30 között ne használjon áramot, kapcsolja le a lámpákat - mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.
Juhász Ákos felvétele a politikus tavaly augusztusi miskolci látogatásakor

Kanász-Nagy Máté az LMP Facebook-oldalán közvetített tájékoztatóján azt mondta, minden év márciusának utolsó szombatján tartják az akciót.    
    
A kezdeményezéssel arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy "túlfogyasztjuk az erőforrásainkat" - tette hozzá. Kiemelte ugyanakkor, hogy ez az akció nem elegendő, sokkal több lépésre és mélyebb beavatkozásokra van szükség ahhoz, hogy megvédjük a Földet.
    
A magával hozott órára mutatva azt mondta, a vekker azt szimbolizálja, hogy rövid az idő a cselekvésre. Az LMP szerint annak több szinten kell megvalósulnia: kapcsoljuk le a lámpát, de legyünk arra is tekintettel, hogy a teljes életmódunkat meg kell változtatni, és vissza kell fogni a fogyasztást. Nagyobb arányban kell támaszkodni a megújuló energiára, a szél- vagy a napenergiára - hangsúlyozta.
    
"Éppen ezért arra szólítjuk fel ezen a napon is a magyar kormányt, hogy oldja fel a szélerőművek telepítésével, üzemeltetésével kapcsolatos korlátozást, amit 2016 óta hatályban tartanak" - fogalmazott Kanász-Nagy Máté, hozzátéve, hogy a napenergia felhasználását érintő korlátozásokat is fel kell oldani.  
    
A politikus felszólalt továbbá az akkumulátorgyárak építése ellen, megjegyezve, hogy ezek víz- és áramigényét már nem bírja el az ország.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!