Ugrás a tartalomra

Megnyitogatta az új évadot a Csodamalom

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2022. október 02. vasárnap 16:07
Az idén harmincéves Csodamalom bábszínház vasárnap új bemutatókkal és vendégelőadásokkal nyitotta meg a 2022-23-as évadot. 
csodamalom nyitogató
Fotók: Mocsári László

A már hagyományosnak számító, évadnyitó családi fesztiválját idén október első vasárnapján rendezte meg a Csodamalom Bábszínház. A Nyitogató délelőtt kilenc és délután egy óra között biztosított tartalmas szórakozást azoknak, akik ellátogattak a fesztivál két helyszínére. A régiségvásár forgatagában a Szárnyas sárkányok – A vénasszony és a halál című darabot adták elő a bábszínház gólyalábasai. A Csodamalomban Mocorgó babaszínházzal indult a program, majd a Miskolci mesék ősbemutatója következett, a sort pedig a Pereputty Együttes Piros malac című bábos meséje zárta élő népzenével a bábszínház belső udvarán. 

csodamalom nyitogató

Az évadot beharangozó, augusztusi sajtótájékoztatón Temesvári Éva, az intézmény igazgatója elmondta: a jubileumi évadban is színes programokkal és különleges előadásokkal készülnek. Megelevenednek majd a színpadon a miskolci alkotók közreműködésével összeállított Miskolci mesék, a János vitéz, a Három kismalac vagy a Babszem Jankó.

csodamalom nyitogató

A Nyitogatón bemutatták az évad első darabját, a Miskolci meséket. Az előadásban a városhoz kötődő történeteket láthatnak a nézők, amiket Csorba Piroska és Fedor Vilmos könyveiből vittek színre. Az előadás mind a bábszínház, mind a város életében egyfajta mérföldkő, hiszen olyan miskolci történeteket adaptáltak gyermekek számára is érthető módon, amelyek alapvetően felnőtteknek íródtak. A darab szövegkönyvéből a későbbiekben egy mesekönyv is készül majd, színes illusztrációkkal díszítve. 

csodamalom nyitogató

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!