Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.05.25.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 25. csütörtök 07:27
Ma szép, napos idő vár ránk, erős UV sugárzással, csak estefelé lehetnek elszórtan záporok. Fronthatás nem várható.
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős idő mellett inkább csak helyenként délkeleten, illetve késő délután, este az Északi-középhegységben fordulhatnak elő záporok, kis eséllyel zivatarok. Az északias szél többfelé megélénkül. Délután 23-28 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem várható fronthatás, de a fokozottan érzékenyek körében enyhe migrén, koncentrálási problémák jelentkezhetnek.
A magasabb páratartalom miatt egyeseknél nehézlégzés is előfordulhat, különösen az idősek és szívbetegek számára lehet megterhelő ez az időszak. Országszerte sok lesz azonban a napsütés, ami jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre.
Töltsünk minél több időt a szabadban! Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között azonban ismét országszerte elérheti a nagyon erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön az ország nagy részén száraz utakra számíthatunk, legfeljebb a délkeleti határ közelében, illetve késő délután, este az Északi-középhegységben találkozhatunk helyenként zápor, esetleg zivatar miatt vizes, csúszós útszakaszokkal.
Kora reggel helyenként pára-, ködfoltok okozhatnak átmenertileg korlátozott látási viszonyokat.
Napközben a többfelé megélénkülő északias szél kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. (idokep.hu)


Levegőminőség

Miskolc egész területén jó és megfelelő a levegő minősége a pmmonitoring.hu adatai szerint.

Útinform

A Miskolci Városgazda információi szerint Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányuló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

Április 25-től, két héten át félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a belváros irányába közlekedő autósoknak a Szabadságharc utcában. A forgalomkorlátozás - elsősorban a reggeli csúcsidőszakban - torlódást okozhat a belváros irányába, aki teheti, kerülőútként használja az Ifjúság útját.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Árok u. 3
Árpád u. 64
Balaton u. 27
Baráthegyalja u. 110; 148
Benedekalja u. 1-3  
Bencések útja 45
Bertalan u. 11
Budai N. A. u. 1
Csehov u. 2
Cserép u. 14
Dráva u. 16
Erzsébet Királyné u. 54
Fövényszer u. 15
Franklin u. - Alkotmány u. kereszteződés
Igazság u. 2
Gózon L.- Muhi u. kereszteződés
Kabók L. u. 20
Kárpáti u 31.
Kázmér u. eleje
Kis-Hunyad u. 52
Koppány u. 2
Kondor B. u. 3-5
Latorca 10
Lányi E. u 6
Lányi – Kacsóh sarok
Lilla u. 3
Maros u. 34
Mikes Kelemen u. 4
Móricz Zs. u. 34
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Róna u. 1-3  
Selyemrét u. 2
Szarkahegy u. 5
Szentpáli u. 11. sz
Szövő u. – Csillag u. kereszteződés
Tóth Pál u. 5
Vadas J. u. 17
Vasöntő u. 5
Zsigmondy -Vágóhíd u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Amikor lehetőséged adódik tenni valamit valami olyasmi érdekében, amit igazán fontosnak tartasz, ne vesztegesd az idődet, hanem lépj a tettek mezejére. Most még nem késő, hogy olyan változásokat idézz elő, amelyek hosszú távon is hatnak.

Bika
Mindennek megvan a maga ideje, és lehet, hogy már alig tudsz várni valamire, mégsem érdemes elsietni a dolgokat, mert lemaradhatsz valami olyasmiről, ami később még hiányozni fog. Élvezz ki minden pillanatot.

Ikrek
Ne sürgesd a dolgokat, mert oka van annak, hogy várnod kell valamire. Lehet, hogy te mindent akarsz egyszerre, de előbb végig kell járnod egy utat, ami olyan tudáshoz és tapasztalathoz vezet, aminek később még hasznát veszed.

Rák
Óvatosan fogalmazol valamivel kapcsolatban, mert egyelőre még nem akarod elkötelezni magadat. Valamit mégis kell mondanod, még akkor is, hogyha egyelőre el szeretnéd kerülni, hogy döntést kelljen hoznod.

Oroszlán
Olyan helyzetbe kerülhetsz, amikor egyértelműen döntened kell arról, hogy merre indulsz tovább. Ez talán nem lesz egyszerű, de ha egyszer ráléptél egy útra, már sokkal magabiztosabban haladsz majd.

Szűz
Szívesen kivetnél egy terhet a nyakadból, vagy legalább is tartanál egy kis szünetet, de tudod, hogy erre most nincs idő. Ha kitartóan dolgozol tovább, akkor a nap végére elégedetten dőlhetsz hátra.

Mérleg
Kellemetlenül érzed magadat valami miatt, és hiába próbálsz elbújni a dolog elől, a lelkiismereted csak akkor nyugszik meg, amikor ténylegesen teszel is valamit a változásért.

Skorpió
Valakit szembesíteni próbálsz a felelősségeivel, de ő inkább homokba dugja a fejét, és úgy tűnik, bármit megtesz, csak ne kelljen szembenéznie a tettei következményeivel. Hosszú távon ezzel magának árt a legtöbbet.

Nyilas
Végre tiszta víz kerül a pohárba, és úgy érzed, most már legalább tudod, hogy mire és kitől számíthatsz. Lehet, hogy a helyzet nem látszik egyszerűnek, de nem is megoldhatatlan, és most már te is tudod, hogy mit kell tenned.

Bak
Sokat bosszankodsz valami miatt, eddig azonban arra nem szántad rá magadat, hogy valódi lépéseket is tegyél, mert szerettél volna megkímélni valakit. De mindennek van határa, és úgy érzed, most már nem halogathatod tovább a dolgokat.

Vízöntő
Amikor úgy érzed, minden rendben van, gyorsan kicsúszik a kezedből az irányítás, és amikor a legjobban aggódsz, találsz majd kapaszkodót. A mai napon semmi sem biztos, de ez nem jelenti, hogy ne kedvezhetnének neked a dolgok.

Halak
Váratlan változást tartogathat a mai nap, de ez neked cseppet sincs ellenedre. Örülsz, hogy kicsit felpezsdülnek körülötted a dolgok, és bízol abban, hogy az új helyzetben rejlő lehetőségeket mások is meglátják majd. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!