Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.11.21.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 21. kedd 08:03
Borult, ködös idővel kezdünk és a szürkeség várhatóan egész kedden velünk marad, csak kevés helyen és csak átmenetileg vékonyodhat el a felhőzet. 
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint kedden általában erősen felhős vagy borult idő várható, csak kevés helyen lehetnek átmeneti vékonyodások, szakadozások a felhőzetben. A csapadékzóna leginkább az ország déli, délnyugati harmadát, felét érinti, főként a Dél-Dunántúlon helyenként kiadós mennyiség is eshet. Az északira, északkeletire forduló szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Levegőminőség

A város túlnyomó részén jó a levegő minősége, Miskolctapolcán, a Papírgyárnál valamint Bükkszentlászlón viszont kiváló, az Avasalján szennyezett, a Népkertben és a Városház téren viszont csupán elfogadható - írja a pmmonitoring.hu.

Útinform

Ma is hozzuk a Városgazda aktuális közlekedési információit a miskolci fenntartású utakról:

Nézzük először az útlezárásokat:

NOVEMBER VÉGÉRE teljesen elkészül a Miskolctapolcai út fejlesztése. A projekt során megújult az Iglói út a Győri utcától a buszfordulóig, a Csabai utca Fagyöngy utca és Görömbölyi utca közötti szakasza, és felújították a Fagyöngy utca Csabai utca felőli 65 méteres szakaszát.
A Miskolctapolcai utat a Futó és a Győri utca között tették rendbe. Tapolca és Görömböly között pedig építenek egy összekötő utat, kerékpáros nyom kialakításával.

NOVEMBER VÉGÉIG LEZÁRTÁK A REPÜLŐTÉRI UTCAI VASÚTI ALULJÁRÓT
Miskolc város csapadékvíz elvezetés fejlesztése című projektjének részeként felújítják a Repülőtéri utcai vasúti aluljáró csapadékvíz-elvezető rendszerét, ezért november 15-én (szerda) 8:00-tól az aluljáró közútszakaszát teljes szélességében lezárták.
A Repülőtéri út a Szentpéteri kapu – Besenyői utca közötti szakaszon ez idő alatt átmenő forgalommal nem vehető igénybe. Alternatív útvonalként északi irányból (Sajószentpéter felől), valamint ellenkező irányban (déli és keleti irányból), a Szentpéteri kapu – 306. számú út – Repülőtéri út / Besenyői utca / Várközi Lajos utca javasolt. A Repülőtéri út Szentpéteri kapu és vasúti aluljáró közötti szakaszán elhelyezkedő ingatlanok megközelíthetőségét a lezárás nem akadályozza.

Új forgalmi rend lépett életbe a belvárosban, miután átterelték a forgalmat a Dayka-átkötés elkészülő új szakaszára.
Az Uitz Béla utca felől érkező autósok nem tudják használni a Kálvin János utca Petőfi Sándor utca felé tartó szakászát, ezért a forgalmat a Meggyesalja utcára terelték, ahol az oda bekötő új szakaszt (Dayka-átkötés) megnyitották az autósok előtt a Dayka Gábor, illetve a Petőfi Sándor utca felé.
A Diósgyőr felől érkezők a Petőfi Sándor vagy a Dayka Gábor utcáról tudnak ráhajtani a Dayka-átkötésre, és onnan a Meggyesalján keresztül az Uitz Béla vagy a Papszer utca felé tovább haladni.
Szent István téri nagy parkolót innentől csak az Uitz Béla utca felől, a Meggyesalja utcáról ráfordulva, a Rácz György utcán keresztül tudják elérni az autósok.
A Petőfi Sándor utca 1. és 7. szám közti részét lezárták. Akárcsak a Rácz György és Hunyadi János utcát összekötő útszakaszt (a Bartók térnél) is.
Az Erzsébet téren található ideiglenes buszmegállót áthelyezték a Dayka Gábor utca új szakaszára, és megállót raktak a Meggyesalja utcára is.
A Kálvin János, Meggyesalja és Dayka Gábor utcák továbbra is munkaterületnek számítanak. „A végleges forgalmi rendnek megfelelő jelzőlámpákat később üzemelik be, az ideiglenes forgalmi rendről jelzőtáblák tájékoztatják a közlekedőket és az a tervek szerint az év végéig lesz érvényben”.

December 15-ig ismét teljes szélességben lezárták a Thököly Imre utcai Szinva-hidat.

Tervezett hibaelhárítási munkálatok vannak a Miskolctapolcai úton amit  a MIVÍZ Kft végez. Teszi mindezt a vasúti felüljáró buszmegálló előtti részén, közel száz méterrel a városba bevezető oldalon. A munkák célja a Csabai kapu vasúti felüljáró előtti támfalból a vízszivárgás megszüntetése.
Ideiglenes forgalomtechnikai került kiépítésre, ahol jelzőlámpákkal irányítják a forgalmat.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca , továbbá a Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében nem működnek
Kiss Ernő u. – Thököly Imre utca kereszteződésben sárgán villognak a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre pedig az alábbi helyeken lehet számítani:
Avasalja u. 35
Balassi B. u. 9
Baross G. u. 31
Benke J. u. 19
Besenyői u. 6
Ernye bán u. 25
Igazság u. 1.
Kiss tábornok- Madách u. kereszteződés
Kölcsey  u. 1.,
Liszkay Gusztáv u. 2-4
Lomb u. 1
Martinovics Ignác u. 4
Miskolctapolcai út vasúti felüljáró előtt
Pillangó u. 12.
Szathmáry Király Pál u. 8.
Temes u. - Ipoly u. kereszteződés

Horoszkóp
Kos
Fontos, hogy a mindennapi rohanásban is találj valami olyasmit, amiben örömöt lelsz, és amit élvezettel csinálsz. Ez erőt és lendületet adhat ahhoz, hogy a nehezebb feladatokat is le tudd küzdeni.
Bika
Mindenképpen ki kell tartanod most valami mellett, amiben korábban is hittél, és amiben most is hiszel. Ne hagyd, hogy valami meggátoljon abban, hogy feladd a terveidet, és visszavonulót kelljen fújnod.
Ikrek
Nagy utat tettél meg, de még mindig sok feladat vár rád. Gyűjtsd össze az erődet, mert nem könnyű pálya következik, de ha valaki, akkor te képes leszel arra, hogy megbirkózz ezekkel a feladatokkal.
Rák
Valami mintha csak a vesztéből térne vissza, amikor úgy tűnik, hogy már nem maradt remény, és a kocka el van vetve, még mindig kiderülhet, hogy a dolgok egészen jól állnak, és neked is van esélyed.
Oroszlán
Ne halogasd a teendőidet, mert néhány váratlan feladat is bejöhet még, és akkor majd kapkodnod kell. Inkább tegyél most pontot a végére annak, aminek csak tudsz, hogy később ez ne okozhasson gondot.
Szűz
Úgy érzed, valami sokkal tovább tart, és sokkal több energiádba kerül, mint kellene, ezen pedig mindenképpen változtatni szeretnél. Vonj be másokat is, ha lesz, aki támogat, könnyebb lesz a dolgod.
Mérleg
Ne legyél túl szigorú magaddal, néha neked is jár egy kis pihenés. Próbálj lazítani, kikapcsolódni, és feltöltekezni energiával, hogy a következő feladatra is maradjon erőd és kedved is.
Skorpió
Valaki óva int valami miatt, de te most már elég önfejű és eltökélt vagy ahhoz, hogy ennek ellenére is tovább menj. Ha úgy érzed, ez a te utad, akkor kövesd, de azért ne égesd fel a hidakat magad körül.
Nyilas
Nem te vagy az egyetlen, akit zavar egy probléma, éppen ezért a megoldást sem kell egyedül megtalálnod. Keresd a kapcsolatokat és próbálj másokkal együttműködni, így nem csak könnyebb lesz a dolgod, de lelkesebb is lehetsz.
Bak
Lehet, hogy valakit csak a jó szándék vezet, de ettől még veszélybe sodorhat másokat, és akár téged is. Ezt pedig nem hagyhatod szó nélkül, mindent el kell követned, hogy hasonló hiba ne történhessen meg még egyszer.
Vízöntő
Mindent eltervezel, de valaki felülírja az elképzeléseidet. Ez bosszantó lehet, de nem érdemes most emiatt aggódni, erre ugyanis nincs idő. Bosszankodás helyett inkább cselekedj, amint lehet.
Halak
Valaki felborítja a terveidet, és ez nem először fordul már elő. Gondold át, hogy megéri-e neked is fenntartani ezt a kapcsolatot, vagy már csak a megszokás miatt tűröd el a kellemetlenségeket.
Forrás: bien.hu
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!