Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024. 09. 20.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 20. péntek 07:56
Napos, de kissé szeles idő lesz ma, 23 fok maximális hőmérséklettel.
Fotó: Horváth Csongor

Időjárás

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, de napközben időnként nagyobb gomolyfelhők is megjelenhetnek helyenként a Dunántúl fölött, viszont csak elszórtan nyugaton és délnyugaton alakulhat ki egy-egy futó zápor. Sokfelé élénk lesz a keleti, északkeleti szél. Hajnalra foltokban pára, köd képződhet. Kora reggel a legtöbb helyen 8 és 13 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, de a szélvédett, hidegre érzékeny völgyekben 5 fok köré hűlhet a levegő. Délután 21 és 26 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet - írja az idokep.hu. 

Orvosmeteorológia

Pénteken nem lesz felettünk időjárási front, viszont délelőtt gyorsan melegszik az idő, ami vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat, rosszullétet és migrént okozhat. A napsütés jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. A szelesebb tájakon élők körében felerősödhetnek a fejfájásos panaszok, illetve ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. A hűvösebb hajnali, reggeli órákban érdemes lesz kicsit rétegesebben öltözködni, nagy lesz a megfázásveszély, valamint ebben az időszakban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

Közlekedésmeteorológia

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, és csak elszórtan nyugaton és délnyugaton alakulhat ki egy-egy futó zápor, melyek miatt előfordulhatnak vizes, csúszós útszakaszok. A záporokban átmenetileg lecsökkenhet a látótávolság. Sokfelé élénk lesz a keleti, északkeleti szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. Hajnalban, reggel foltokban pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

Levegőminőség

Döntően jó a levegő minősége Miskolcon péntek reggel a pmmonitoring.hu oldal adatai szerint. 

Útinform (A Miskolci Városgazda Facebook-oldala szerint):

Forgalomkorlátozások a Miskolci Piknik idején: szeptember 20. és 22. között rendezik az idei Miskolci Pikniket, a fesztivál helyszínein jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani.

Az érintett útszakaszok a Hunyadi János utca; Városház tér; Széchenyi István utca; Patak utca; Erzsébet tér; Kossuth Lajos utca; Szinva-terasz; Szemere Bertalan utca, Kazinczy utca, Kálvin János utca és Kálvin János utca szervizút.

Az ideiglenes forgalomkorlátozások az alábbi csomópontokban kerülnek kialakításra:
Hunyadi János utca és Bartók Béla tér, Dayka Gábor utca, Patak utca
- szeptember 20-án 6:30-tól (szeptember 23. 08:00-ig) a Hunyadi János utca 2. sz. térségében a 3 mozgáskorlátozottak részére fenntartott várakozóhely a Bartók Béla tér irányában áthelyezésre kerül.
- Ugyanezen időtartamban a Hunyadi János utcai TAXI megálló a Dayka Gábor utca irányába költözik.
- A rendezvény ideje alatt, a Hunyadi János utca, a Széchenyi István utca felé, a Bartók Béla térnél lezárásra kerül, a lezárás időtartama: szeptember 20. 6:00 – szeptember 22. 24:00 között, legkésőbb a rendezvényterület leürüléséig.
- A Patak utcai díjfizetés ellenében igénybe vehető várakozóhely (Városház téri „kavicsos parkoló”) a Patak utcánál lezárásra kerül. A lezárás időtartama a fentivel azonos, azonban a zárása szeptember 19-én 8:00-kor történik.
Szemere Bertalan utca – Villanyrendőr
- Lezárásra kerül a Szemere Bertalan utcának az Arany János utca – Széchenyi István utca közötti szakasza. A lezárás érinti a Nagy Imre utca Kazinczy Ferenc utca csatlakozását is.  
- A lezárás időtartama: szeptember 19. 23:00, de legkésőbb az utolsó autóbusz leközlekedését követően, – szeptember 23. 02:00 közötti időszak.
Kazinczy Ferenc utca, Nagy Imre utca, Déryné utca
- A rendezvény betétprogramjának, az Antik Hétvége programjának időtartamára lezárásra kerül a Kazinczy Ferenc utcának a Régiposta utca – Széchenyi István utca közötti szakasza. Ebben az időtartamban a Nagy Imre utcáról a Kazinczy Ferenc utcára történő kihajtás tilos, az útcsatlakozás lezárásra kerül. A lezárás időtartama: szeptember 20. 6:30 – szeptember 22. 21:00 között.

Szeptember 20-án üzemkezdettől szeptember 22. üzemzárásig a Tiszai pályaudvar és Malomszög utca között villamospótló járatok közlekednek. A járatokat a Centrum megállóhelyet követően a 21-es autóbusz megállóhelyein lehet igénybe venni.

Közlekedési információk a reggeli órákban:

Árpád út. 73
Balassi u. 12
Barlang u. 2
Bartók Béla u. 39
Barcsay u. 8.
Báthori sor 1.
Báthori sor 54
Bezerédi u. 36
Csokonai V.M. u. 6
Csokonai V.M. u. 82
Előhegy u. 24
Előhegy u. 64
Erdélyi u. 2.
Erzsébet sétány 5
Erenyő u. 30
Eszperantó u.-Szűcs S.u. kereszteződés
Forrásvölgy u. 12
Franklin u. 25.
Görögszőlő u. 30
Hóvirág u.-Baráthegyalja u. sarok
József A u.53
Károly u. 9
Kisfaludy u. – Alföldi u. kereszteződés
Ládi telepi út 11.
Ládi telepi út. 12,
Lehár Ferenc u. 27
Losonczy u. 36
Nándorfehérvári u. 16
Nándorfehérvári u. 18
Nagy Lajos király u. 3
Nagyszebeni u.1.
Pozsonyi u. 84
Róna u.8.
Soltész N. K. u. 24
Soltész N.K.u. 30
Soltész N.K.u.137
Szeles u. 60.
Táncsics tér (Emlékműnél)
Tass u.
Temesvári u. 21
Testvérvárosok útja 12
Üteg u. - Buzogány u. kereszteződés 
Vologda u. 16
Zrínyi I u. -Budai u. kereszteződés
Zrínyi I. u. – Lévay u. kereszteződés
Zrínyi u. 55.

Horoszkóp

Kos
Ígéretet teszel valakinek, és eltökélt szándékod be is tartani azt. Nem szabad azonban elfelejtened, hogy vannak olyan dolgok is, amikkel magadnak tartozol, és ezek is legalább annyira fontosak.

Bika
Igyekszel rugalmasan állni egy kérdéshez, mert még nem tudod, hogy végül milyen irányba indulsz majd tovább. Hagyj teret mindkét álláspontnak, mert ha nem zárkózol el, akkor képes leszel jó döntést hozni.

Ikrek
Minden jól alakul, de azért ne bízd el magadat túlságosan, mert ha nem vigyázol, egy apróságon még elbukhatnak az események. Résen kell lenned, és ki kell zárnod a hibázás lehetőségét.

Rák
Nem szereted, ha gyors döntéseket kell hoznod, de néha ez a legjobb megoldás. Hagyd magadnak, hogy kicsit elsodorjanak az események, és ne érezd mindig úgy, hogy a válladat nyomó terhek visszafognak.

Oroszlán
Meg kell tenned a szükséges lépéseket ahhoz, hogy bebiztosítsd a jövődet, és az is lehet, hogy ebben olyasmi is van, ami most nem különösebben tetszik. Ha egyszer túlesel a dolgon, jobban fogod érezni magadat.

Szűz
Figyelj oda az egészségedre, mert a szellemi erőnlét nem minden, szükséged van egy kis testmozgásra is ahhoz, hogy minden funkció rendben működjön.

Mérleg
Fontos számodra, hogy fel tudj készülni dolgokra, és készen állj arra, amit az adott nap hozhat. Ma azonban váratlan meglepetésekre számíthatsz, amelyek felborítják a terveidet, de nem visznek majd rossz irányba.

Skorpió
Nem vállalhatsz felelősséget másokért, akkor sem, ha úgy érzed, hogy ezt kellene tenned. Ne feledd, hogy nem minden rajtad múlik, ha ők nem teszik hozzá a saját akaratukat, te sem tehetsz semmit az ügy érdekében.

Nyilas
Bízol magadban, és abban is, hogy helyesen cselekszel. Lehet, hogy mások nem értenek egyet veled egy kérdésben, de te tudod, hogy azt teszed, amit a szíved diktál, és hogy nem kell tartanod attól, hogy meggondolod magadat.

Bak
Igyekezz elfoglalt maradni, ne akarj minden áron most tartani szünetet, amikor te is érzed, hogy még sok munka van előtted. Ha nagyon kimerülsz, persze pihenj, de próbálj inkább aktív maradni ma.

Vízöntő
Nem kockáztathatsz túl sokat, mert úgy érzed, a tét túl nagy ehhez. Maradj inkább a biztos megoldások mellett, és igyekezz valami olyasmit felmutatni, ami nem veszélyezteti a hosszú távú terveidet.

Halak
Minél jobban igyekszel távol tartani magadat valamitől, annál nagyobb lehet a vonzerő és a csábítás. ne tagadj meg magadtól semmi olyat, amire valóban szükséged van, de ismerd fel azt is, ha csak a kíváncsiság vezérel. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!