Ugrás a tartalomra

Minap – indító (2024.05.17.) – időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 17. péntek 07:24
Vége a jó időnek, viharos péntekünk lesz, esővel, záporral, hűs levegővel és fejfájással.
eső felhőszakadás minap indító
Jön a májusi eső. Fotó: Mocsári László

Időjárás

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat. Többfelé jelentősebb mennyiségű esőre van kilátás. Hosszabb napos időszakok a Dunántúlon és délen lehetnek. Élénk, erős lesz a változó irányú szél, zivatarok környezetében, valamint kezdetben a Dunántúli-középhegység és a Mecsek magasabb részein viharos széllökésekre is számítani kell. Hajnalban 8 és 14 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben 15 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk, a tartósabban borult, csapadékos északi tájakon lesz a leghűvösebb. A záporokat, zivatarokat követően is hirtelen több fokkal hűvösebb lehet - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Pénteken erős kettősfronti hatás várható, emiatt a frontérzékenyek körében fejfájás, migrén, szívproblémák, keringési- és vérnyomás panaszok, szédülés, rosszullét, dekoncentráltság, fáradékonyság, tompaság egyaránt jelentkezhet.
Nő a sztrók és az infarktus kialakulásának kockázata, így az idősek és a szívbetegek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.
A fülledt időben légzési problémák is előfordulhatnak. Felerősödhetnek a gyulladásos és a görcsös jellegű panaszok is. A szeles idő tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, illetve ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat. 11 és 15 óra között a naposabb tájakon és időszakokban az UV-sugárzás erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Közlekedésmeteorológia

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat, többfelé jelentősebb mennyiségű esőre van kilátás. Emiatt országszerte számítani kell vizes, csúszós utakra, helyenként vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést. Záporokban, zivatarokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok. Élénk, erős lesz a változó irányú szél, zivatarok környezetében, valamint kezdetben a Dunántúli-középhegység és a Mecsek magasabb részein viharos széllökésekre is számítani kell, emiatt jelentősebb mértékben romolhat a járművek menetstabilitása. Hosszabb napos időszakok a Dunántúlon és délen lehetnek, így az erre autózóknak érdemes lesz ezekben az időszakokban napszemüveget viselni vezetés közben. A szeles időben ingerlékenyebbek lehetünk, tartsunk nagyobb követési távolságot.

Levegőminőség

A pmmonitoring.hu péntek reggeli mérései szerint a levegő minősége Miskolcon többnyire mindenütt jó. 

Útinform

A  Miskolci Városgazda Facebook oldalának közlekedési információi szerint a nagy volumenű kátyúzás keretein belül, az alábbi helyszíneken történik munkavégzés az időjárás függvényében: 

Erdélyi utca
Dorottya utca
Budai Nagy Antal utca
Lévai utca
Bihari utca
Zrínyi Ilona
Semmelweis Ignác utca
Felsőruzsin körút
Áfonyás utca
Gesztenyés utca
Szilvás utca
Visó utca
Sió utca
Radnóti utca
Pósa Lajos utca
Rét utca-vágós
Tóth Pál utca
Simándy Pál utca
Erzsébet királyné utca
Szabó Zoltán utca
Dabsy László utca
Árpád út

Félpályás terelésre lehet számítani:

Ács u. 7.
Bartók B. u. 5.
Bartók Béla u. 39.
Bollóalja u. 83.
Csendes u. 26.
Csermőkei út 16.
Csokonai u. 100.
Derkovits u. 7.
Előhegy u. 68.
Egressy G. u. 25.
Erenyő u. 92
Erdő sor 5.
Erdő sor 17.
Fő u. 62.
Gárdonyi G. u. 22.
Középszer u. 46-48.
Mária u.-Mogyoró u. kereszteződés
Nyitrai u. 1.
Tulipán u. 2.
Szarkahegy u.16.
Szabadság u. 14.
Zsolcai sor 162.

Horoszkóp

Kos
Néha meglepő, hogy akiket utunkba sodort az élet, azoknak milyen szerepet szán sorsunk alakításában. Lehet, hogy ma valaki olyan mutatja meg neked a helyes utat egyetlen szavával vagy cselekedetével, akiről nem is gondolnád. Maradj nyitott, és akkor észreveszed a jeleket.

Bika
Felfrissültnek és energikusnak érzed magad, ezért érdemes kihasználni ezt a hangulatot arra, hogy lezárj egy már régóta húzódó ügyet. Ha pontot teszel a dolog végére, még jobb hangulatban zárod a napot, és végre talán a szerelemre is jut egy kis időd.

Ikrek
Sok a negatív hang a környezetedben, de te nem hagyod kiábrándítani magadat, és jól is teszed, mert a kitartásodat végül siker koronázza. Amikor már a gyümölcsöket kell aratni, persze, sokan lesznek, akik hirtelen inkább melléd állnak, de te ne feledkezz meg azokról, akik végig támogattak.

Rák
Néha azzal teszed a legjobbat valakinek, ha nemet mondasz neki. Még ha most úgy is érzed, legszívesebben engednél, hosszú távon ő is hálás lesz neked azért, amiért kitartottál, és megtanítottál neki egy fontos leckét.

Oroszlán
Érzed, hogy közeled a pillanat, amikor az izgalom a tetőfokára hág, és egy régi munkád végre beérik, te pedig elégedetten élvezheted a gyümölcsét. Ne felejtsd el ezt másokkal is megosztani, már csak azért se, mert a példád rájuk is lelkesítően hathat, így a munkád még több hasznot termel.

Szűz
Szívesen adsz tanácsot másoknak, de azt ma nehezen viseled, amikor valaki téged próbál meg kioktatni, és még akkor is nehezedre esik lenyelni a dolgot, ha belátod, hogy igaza van. Ne feledd, a makacsság nem vezet sehová, és csak a saját dolgodat nehezíti.

Mérleg
Lelkesen fogsz hozzá valamihez, de a lendületed hamar kifullad, és bűntudatot érzel, amiért már megint félbe hagysz valamit. Mérlegelj, és ha úgy érzed, az eredmény megéri, akkor erőltesd meg magadat, de csak azért ne vesztegesd az energiádat, hogy mások előtt bizonyíts.

Skorpió
Ellentét dúl a környezetedben, és ennek rád is hatása lesz. Általában szereted a pörgős helyzeteket, de ez a feszültség most nincs ínyedre, és szeretnél mielőbb megoldást találni a gondokra. Vigyázz, mert ha mások téged használnak villámhárítónak, a végén te éghetsz meg a legjobban.

Nyilas
Nehezen tudod rávenni magadat egy feladat elvégzésére, de végül magad is meglepődsz, milyen könnyen és gyorsan haladsz vele. Minél előbb hozzálátsz, annál hamarabb a végére érsz, ezért nem érdemes halogatnod a dolgot, hiszen amíg a fejed fölött lebeg a teher, addig úgysem tudod élvezni a szabadidődet.

Bak
Sok most a teendőd, de ezeket a feladatokat örömmel vállaltad, és így örömmel is végzed őket, mert a cél, amihez vezetnek, különösen fontos a számodra. Légy azonban óvatos, mert mások talán, csak azért, hogy elnyerjék a szimpátiádat, hasonló lelkesedést mutatnak, de amikor cselekedni kell, már nem lesznek olyan segítőkészek.

Vízöntő
Nem fordíthatsz hátat a kötelességeidnek, és eleget kell tenned egy olyan feladatnak, amit komoly kihívásnak érzel. Lesz azonban melletted valaki, akihez bármikor fordulhatsz, ha segítségre van szükséged, így nem lesz nehéz megtalálni a legjobb megoldást.

Halak
Akaratod ellenére is feltárhatsz egy olyan részt az életedből, amit pedig még nem akartál megmutatni másoknak. Lehet azonban, hogy végül ez vezet el hozzád valakit, aki segíthet a terveid megvalósításában, ezért ne rejtegesd tovább a vágyaidat. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!