Ugrás a tartalomra

Minap – Indító (2024.07.10.) – Időjárás, levegőminőség, útinfó, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 10. szerda 07:46
Habár több hidegfront is érinti térségünket a következő napokban, markáns változás továbbra sem várható időjárásunkban. A forró nappalokat trópusi éjszakák követik.
Fotó: Mocsári László

Időjárás

A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Délutántól, kora estétől helyenként egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés és helyi záporok, zivatarok alakulhatnak ki – a met.hu információi szerint. A délkeleti, keleti irányú szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között várható. Késő este 24 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Levegőminőség

Miskolcon a levegő minősége többnyire a legjobb értékeket mutatja a pmmonitoring.hu szerdai mérési adatai szerint. Csupán a vármegyei kórháznál, illetve a Görömböly Lavotta utcai mérőpontnál megfelelő csak az érték. 

Útinfó

A Miskolci Városgazda szerdai információi alapján a távhőszolgáltatás biztonságának növelése érdekében megkezdődött a Tizeshonvéd utca 16-22. szám közötti területen a távfűtési vezetékek cseréje, ahol július végéig az érintett szakaszon a gyeprácsos parkolót lezárják. A Tizeshonvéd u. 18. szám előtt pedig várhatóan július 30-ig teljes szélességében lezárják az úttestet.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Álmos u. 31.
Bartók Béla u. 39.
Balassi u. 12.
Bencések útja 111.
Berekalja u. 9.
Csermák A. u. 67.
Csokonai V. M. 100.
Csokonai u. 120.
Enyedi Gy. u. 1.
Felmező u. 8.
Futó u.- Kapitány u. ker.
Győri kapu 60. sz. mögött
Hóvirág u.- Baráthegyalja u. sarok
Hutás u. 1.
Iglói u. 24/A.
Kázmér u.14.
Késmárki u.
Kodály Z.u. 88.
Lehár F. u. 4.
Lévay u. – Soltész N. K. u. kereszteződés
Liszt F. u. 13/b.
Meggyesalja u. 38.
Móra F. u. 35.
Nagyszebeni u. 9.
Nagy Lajos király u. 3.
Róna u.
Sály I. u. 29.
Soltész N.K. u. 26.
Soltész N. K. – Kont u. kereszteződés
Sütő J. u. 6.
Szarkahegy u. 2.
Szemere u. 20.
Szeretet u.16.
Szerdahelyi K. u. 37.
Szervezet u. 27.
Szikla u.- Endrődi u. kereszteződés
Tapoly u.18.
Tinódi u.12.
Tokaji F. u. 32.
Vécsey u.12.
Zempléni u. 3.

Horoszkóp

Kos

Valakinek segítenie kellene neked, de úgy tűnik, csak több kárt csinál, mint hasznot, és ez egyre jobban bosszant, hiszen így a saját feladataiddal sem haladsz. Légy türelmes, és értékeld a segítő szándékot, mindenkinek meg kell egyszer tanulnia a dolgokat.

Bika

Könnyebb mások felett ítélkezni, mint belátni, ha valamiben te is hibás vagy. Ne csinálj magadból mártírt, és állj ki a véleményed mellett, de ha azt is észreveszed, amikor nincs igazad, azzal sokkal jobb emberré válhatsz.

Ikrek

Félúton jársz a céljaid felé, de úgy érzed, mostanra kicsit elfáradtál, kifogytak a tartalékaid. Érdemes mégis tovább menni, mert az út hátralévő része könnyebb lesz, hiszen sokkal több tapasztalattal rendelkezel, mint amikor elindultál.

Rák

Valaki a tanácsodat kéri, de aztán nem fogadja meg, ez pedig egy kicsit bosszant. Fölösleges azonban rosszul érezned magadat, hiszen ez a döntés nem ellened szólt. Végül mindenkinek egyedül kell döntenie, inkább örülj, hogy érdemesnek gondolta valaki meghallgatni a véleményedet.

Oroszlán

Magad sem tudod, hogy az lenne a legjobb, ha maradnál, vagy az, ha lépénél, de érzed, hogy határozott döntést kell hoznod, hogy utána legyen erőd kitartani mellette. Beszélj valakivel az érzéseidről, ha kimondod őket hangosan, máris világosabbak lesznek a dolgok.

Szűz

Nem akarsz senkinek a terhére lenni, ma mégis előfordulhat, hogy úgy döntesz, segítséget kérsz valakitől. Ne érezd emiatt kellemetlenül magadat, mert te már annyi jót adtál, hogy valaki most örömmel ad vissza ebből egy kicsit, ha megkéred rá.

Mérleg

Nehezen tudsz mindenre időt szakítani, amit szeretnél, de ma érdemes egy olyan feladatot elővenni, amivel régóta nem foglalkoztál, főleg, ha még mindig szívesen látnád az eredményét. Fektess bele egy kis energiát, mert sokszorosan meg fog majd térülni.

Skorpió

Ha egyszerre túl sok mindent markolsz meg, könnyen lehet, hogy éppen a legfontosabb dolgok csúsznak ki a kezed közül. Gondold át, mi az, amire valóban szükséged van, és mi az, ami felé csak a hiúságod terel.

Nyilas

Úgy érzed, mint aki hosszú légszomj után egy nagy levegőhöz jutott. Használd ki ezt a felfrissülést, és most, hogy tiszta fejjel tudsz gondolkodni, hozz meg néhány fontos döntést, amit már régóta halogatsz.

Bak

Szinte nem is érzed, milyen gyorsan telik az idő, és ma megdöbbenhetsz, amikor szembesülsz azzal, hogy egy kedves emléked milyen régi is már. Ha az idő múlásán töprengesz, gondold végig azt is, van-e a mostani életedben olyasmi, amire szívesen emlékszel majd vissza.

Vízöntő

Sokat segít, ha egy kicsit kilépsz ma a megszokott nézőpontodból, és más szemmel kezded figyelni a dolgok alakulását. Lehet, hogy elsőre így minden ijesztően zavarosnak tűnik majd, de ha vársz, sok mindent meg is érthetsz majd.

Halak

Örülj az apró sikereknek, amiket elérsz ma, hiszen mindegyikért megdolgoztál, és csak magadnak köszönheted, hogy bezsebelted őket. Ha csak a nagy eredményre vársz, és nem élvezed a kisebb örömöket, sok jóról lemaradhatsz.

Forrás: bien.hu

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!