Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.08.23.) – időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 23. péntek 07:51
Péntektől ismét visszatér a kánikula, és a nyugodt, száraz idő nem tágít a hétvégén sem. A jövő hét elején gyenge hidegfront közelít meg bennünket, a markáns változást azonban még nem ez hozza meg.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint napos idő várható, legfeljebb fátyolfelhők lehetnek az égen. Csapadék nem lesz. A légmozgás legfeljebb a Dunántúl északi részén élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkörben zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak – olvasható a HungaroMet Zrt. oldalán

Levegőminőség

Miskolc teljes területén jó a levegő minősége a PM Monitoring hálózat által mért adatok szerint.

Útinform

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. kora reggeli információi alapján rekonstrukciós munkát végez a MIVÍZ Kft. az Uitz Béla - Szemere utca kereszteződésben augusztus 21-től előreláthatólag szeptember 1-ig, ami útfelbontással jár. 

Felhívják az autósok figyelmét, hogy forgalomkorlátozásra és sávlezárásra számítsanak. 

Sávlezárások, forgalomkorlátozás, útlezárás az alábbi helyszíneken várhatóak: 

Andor u. 54.
Alföldi u. - Csokonai V.M. u. kereszteződés
Aradi u.-Zilahi u. kereszteződés
Balogh Á. u. 26.
Bagoly u. 11.
Balassi u. 12.
Bartók Béla u. 39.
Barcsay u. 8.
Bükkszentlászló, Fő u. 7.
Csokonai V.M. u.6.
Csokonai V.M. u. 90.
Derkovits u. 13.
Enyedi u.-Tavasz u. kereszteződés
Erzsébet sétány 59-61.
Forrásvölgy u. - Pilis S. u. kereszteződés
Forrásvölgy u. 42.
Forrásvölgy u. – Börzsöny u. kereszteződés
Győri kapu 140.
Harkály u. 2.
Honvéd u. 16.
Hóvirág u.-Baráthegyalja u. sarok
József A u.53.
Kaffka M. u. – Vizirózsa u. kereszteződés
Karinthy u. 37.
Kassai u. 24.
Kassai u.32.
Károly u. 9.
Kázmér u. 12.
Kisfaludy K. u. 44.
Kondor Béla u. 2.
Latorca u. 20.
Majláth I. u. – Körmöci u. kereszteződés
Nagy Lajos király u. 3.
Nagyszebeni u. 15.
Negyvennyolcas u. 21.
Pléh S. u. 17.
Réz u.8.
Sütő J. u. 1.
Szeles u. 60.,
Szigligeti tér – Lévay u. kereszteződésben
Temesvári u. 27.
Testvérvárosok útja 12.
Tóth Pál u. 10.
Zrínyi I u. -Budai u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos

A céljaid nagyon közel vannak, nem kell más tenned, mint egy nagy lépést tenni annak érdekében, hogy elérd őket. Lehet, hogy ezek a feladatok még monumentálisnak tűnnek, képes vagy új ötleteket kiagyalni, ezért nincs okod az aggodalomra. 

Bika

Egy barátoddal folytatott beszélgetés hatására teljesen másként tekintesz a karrieredre. Új lehetőségeket vetíthet elő, melyek hatására átértékeled a dolgokat. Olyan kapuk nyílhatnak meg előtted, amelyekre eddig nem is gondoltál. Nem kell azonban sietned, hozz megfontolt döntést!

Ikrek

Nagyon inspirált hangulatban leszel a mai napon, Ikrek. Tele leszel friss ötletekkel, kreatív gondolatokkal. Használd ki a lehetőségeidet, a gondolataid hasznosak lehetnek a környezeted számára is. Merj inspirálni másokat, nagyon hálásak lesznek érte. 

Rák 

Egy barát, akit egy ideje nem láttál, furcsa, új érzéseket ébreszthet, amelyekre nem vagy felkészülve, Rák. Lehetséges, hogy ez a személy romantikus érzéseket táplál irántad, ami elsőre megijeszt. Szerencsére erről nem kell ma döntened, van időd átgondolni a helyzetet. 

Oroszlán 

Egy partneri megállapodás megváltoztathatja az életedet. Könnyen előfordulhat, hogy ennek az előnyeit egy darabig még nem fogod érezni. Nincs azonban okod elkeseredni, dolgozz kitartóan, hamarosan látni fogod az eredményét. 

Szűz 

Jó hangulatban indul a napod, de hamar szembesülsz a feladataiddal, ezek pedig aggodalommal töltenek el. Nagyon sok lesz a dolgod, de nem szabad hagynod, hogy maga alá temessen a munka. Haladj lista szerint, a nap végére végezni fogsz!

Mérleg 

Ma nagyon érzékinek és szenvedélyesnek érzed magát. Éppen ezért ne lepődj meg, ha ez másoknak is feltűnik. Remek alkalom ez arra, hogy sort keríts egy randira, vagy vacsorázni esetleg bulizni menj a barátaiddal. Nagyon könnyen új csodálókra tehetsz szert! 

Skorpió

Nagyon vágysz a romantikára, de az a személy, akitől ezt elvárnád, most nincs a közeledben. Ha messze éltek egymástól, ne bánkódj, hamarosan találkozni fogtok, addig is kapcsolódj ki. Menj el a barátaiddal vacsorázni, vegyél egy új könyvet vagy próbálj ki egy új hobbit. 

Nyilas 

Frusztráló eseményekben lehet részed, ezek hátráltathatnak a mai napon. Valaki, akit fontos lenne elérned, nem válaszol, ez pedig egyre idegesebbé tehet. Azonban próbálj megnyugodni, koncentrálj addig más feladatokra, majd minden megoldódik. 

Bak

A mai nap a pénzügyekről szól, mivel ez a kérdés egyre jobban aggaszt. Számításba veszel mindent, összegzed a bevételeidet, kiadásaidat, és terveket készítesz. Mire a végére érsz, sokkal nyugodtabb leszel. Légy logikus a megtakarításaidat illetően, ha tudatosan teszel félre pénzt, annak hamar látni fogod az eredményét. 

Vízöntő 

Kevés idő jutott mostanában magadra, így itt az ideje, hogy ezt bepótold. Menj el vásárolni, fektess pénzt a hobbidba, és pihenj egy kicsit. Szervezz magadnak programokat, ha senki sem ér rá, akkor töltsd egy kis időt egyedül. 

Halak

Valósággal szárnyalni fog a képzeleted, lehet, hogy olyan gyorsan, nem is tudod majd vele tartani a tempót. Ha új ötleted támad, mindenképp jegyzeteld le, mielőtt elfelejted. Később pedig ráérsz rendszerezni a dolgokat. 

Forrás: elle.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!