Ugrás a tartalomra

A Négyesfogatható Világbajnokságig megújul az Eger és Szilvásvárad közötti út

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 17. szerda 20:31
A szeptember 4-8. között tervezett szilvásváradi Négyesfogathajtó Világbajnoksághoz kapcsolódóan megújul az Eger és Szilvásvárad közötti útvonal - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Állami támogatásnak köszönhetően megújul a 25-ös főút, illetve a Szarvaskő-Vadna összekötő út összesen csaknem 22 kilométeres szakasza. A felújítási munkákhoz kapcsolódóan április 17-én adta át a munkaterületet a kivitelezőnek a Magyar Közút. Előbbinek összesen 120 napja lesz, hogy az összesen 22 kilométeres szakaszt felújítsa. 

Ennek részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. A szakaszon lévő három hídnál magassági korrekciós felújítás is megvalósul. A burkolaton kívül is lesznek fejlesztések, sor kerül majd új, tartós burkolati jelek festésére és a hidak környezetében a KRESZ táblák cseréjére is. A teljes beruházás összértéke meghaladja így a bruttó 3 milliárd forintot.

A munkálatok idején félpályás jelzőőrös, illetve jelzőlámpás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A felújítás során a közlekedők választhatnak egyéb alternatív útvonalat is, mint például Egerbakta – Bátor – Szúcs – Egercsehi településeken keresztül (csatolt térkép alapján). A beruházó és a kivitelező is az autósok türelmét és megértését kéri a következő hónapokban, a fejlesztések az ő érdekükben valósulnak meg, ami hosszú távon is biztosítja, hogy kényelmesen és biztonságosan használhassák majd ezt az útszakaszt a jövőben - áll a közleményben. 

Grafika: Magyar Közút Zrt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!