Ugrás a tartalomra

Pisztrángtelep: Elkészült a támfal, megszűnt az útlezárás

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2024. április 18. csütörtök 15:02
Leaszfaltozták a pisztrángtelep melletti útszakaszt, így több mint hat év után ismét mindkét sáv járható a területen.
Elkészült az út a Pisztrángosnál - Juhász Ákos képgalériája

Megszűnt a jelzőlámpás forgalomirányítás a pisztrángtelep mellett, miután az elmúlt napokban leaszfaltozták a már elkészült útpályát. Ahogyan arról többször is írtunk, az út töltésének meggyengülését már csaknem hat évvel ezelőtt, 2018-ban észlelték a szakemberek, és mivel a pályaszerkezet cseréjével ez a hiba már nem volt orvosolható, a völgy felőli forgalmi sávot lezárták, hogy a felújítás kezdetéig legalább a fél pályán továbbhaladhasson a forgalom. 

A javítási munkálatok tavaly ősszel kezdődtek meg, jóllehet a rézsű helyreállítására a társaság egyébként már 2020-ban megkapta az építési engedélyt. A késedelem oka a Magyar Közút Nonprofit Zrt. akkori tájékoztatása szerint az volt, hogy munkát addig nem végezhettek, amíg a kivitelezéshez szükséges földterületet ki nem sajátították, ez pedig csak 2023 augusztusában történt meg.

A területen az elmúlt hónapokban talajszegezéssel és lőtt beton alkalmazásával, majd vasbeton cölöpözéssel kialakították az alapot a sziklában mintegy három méter mélyen. Ezután a cölöpöket vasbeton fejgerendával kötötték össze, melyre úgynevezett gabion támfal került, és helyreállították a megrongálódott kő támfalat is. Április első napjaiban már csak az aszfalt hiányzott, ezt azóta pótolták, így a terelés is megszűnhetett.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!