Ugrás a tartalomra

Szerda estig száraz léghullámok érkeznek

MTI
Utoljára módosítva
2023. március 22. szerda 15:35
Európa északnyugati részei, valamint az észak-atlanti térség felett markáns, többközéppontú ciklon örvénylik, amelynek hosszan elnyúló frontjai kontinensünk északnyugati felének időjárását határozzák meg az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint.

Sokfelé esik az eső, jelentős csapadékot a Brit-szigetekről jelentettek. Eközben ugyancsak ciklonális mező a meghatározó a Balkán-félsziget és az Égei-tenger felett, de ott az eső mellett záporok, zivatarok is kialakulnak. E két terület között az Ibériai-félszigettől egészen a Kelet-európai-síkságig anticiklonális hatások érvényesülnek, így itt napos, eseménytelen az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet a döntően déli, délnyugati áramlás hatására megfelel a sokévi átlagnak, vagy attól néhány fokkal melegebb is van.
    
Csütörtök estig a Kárpát-medence a nyugat-európai ciklon előoldalán helyezkedik el, így továbbra is enyhe, száraz léghullámok érkeznek fölénk.

Várható időjárás csütörtök éjfélig:
     
Szerdán általában közepesen felhős ég mellett többórás napsütés várható. Estétől döntően fátyolfelhők lesznek már csak az ország fölött, amelyek csütörtökön szűrhetik a napsütést. Csapadék nem valószínű. Hajnalra foltokban sekély köd képződhet. Reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csütörtökön a déli, délnyugati szél viszont már nagyobb területen megélénkülhet.
    
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között valószínű, de a Dunántúl északnyugati részein enyhébb is lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön döntően 20 és 24 fok között alakul.

További hírek

Olvasnivaló