Ugrás a tartalomra

Szerszámgépeket loptak a gyárból, de eladni már nem tudták

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 27. kedd 13:30
A vádlottak egy szerszámgépgyártó cégnél dolgoztak, ahol kézi szerszámgépeket és akkumulátorokat szedtek össze, majd vagyonőr társukat lefizetve elvitték az üzemből.
Fotó: Juhász Ákos

Három férfi ellen emelt vádat vesztegetés bűntette és lopás vétsége miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség – tudatta közleményében a szervezet. A vádirat szerint a három vádlott egy miskolci szerszámgépgyártó cégnél dolgozott, ketten targoncavezetőként, harmadik társuk pedig vagyonőr volt. 

Két éve az egyik vádlott megbeszélte vagyonőr vádlott társával, hogy szerszámgépeket tulajdonítana el és húszezer forintot ad neki, hogy kilépéskor ne ellenőrizze. Megegyezésük szerint a vádlott egy kézi csavar behajtóval és akkumulátor töltővel a táskájában ment a személyzeti kapuhoz. A szolgálatban lévő vagyonőr társa a pénzért cserébe csak látszat ellenőrzést tartott, így engedte ki az üzemből. 

Az eseményt követően a vádlott targoncavezető kollégáját tájékoztatta arról, hogy ha fizetnek vagyonőr társuknak, ki tudnak vinni műszaki cikkeket. Ketten összegyűjtöttek összesen huszonnyolc kézi szerszámgépet, illetőleg akkumulátort, amelyet az öltöző állmennyezetébe, illemhely szerelődobozba rejtették el. Ezt követően az esti órákban egyeztettek vagyonőr társukkal és a sporttáskába pakolt műszaki cikkeket negyvenezer forint ellenében úgy vitték ki az üzem területéről, hogy a vagyonőr belenézett a táskába mutatva, mintha azt ellenőrizné, majd kiengedte a portáról vádlott társát.

A lopást elkövetői azt tervezték, hogy eladják zsákmányukat, azonban amikor egy üzemanyagtöltő-állomás közelében éppen a sporttáskából egyikük autójába pakoltak át, rendőrjárőrök tetten érték őket. 

Az ügyészség a vádlottakkal szemben, akik közül egy büntetett, míg társaik büntetlen előéletűek börtönbüntetést indítványozott, egyikük esetében közügyek gyakorlásától eltiltással, míg két vádlott vonatkozásában próbaidőre felfüggesztve, továbbá mindhárom vádlott tekintetében pénzbüntetés kiszabására is indítványt tett.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!