Ugrás a tartalomra

Születésnapján fogtak össze Pannáért a Népkertben 

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 26. vasárnap 15:25
A vasárnap kilencedik életévét betöltő Panna gyógyulásért tartottak jótékonysági futást délelőtt a Népkertben.

A rekortánborításon vasárnap pontban tíz órakor elrajtoló mezőny bemelegítő és nyújtó gyakorlatai közben elsőként Veres Pált hallgathatta meg, aki mindenekelőtt köszönetet mondott a szervezőknek. A polgármester örömét fejezte ki, hogy ismét bebizonyosodott: amennyiben egy jó ügy érdekében kell közösen cselekedni, Miskolc kész megmozdulni a célért.

A miskolci kislány egy súlyos betegség miatt beszélni és járni sem tud, a gyógyulásra az egyetlen esélye a folyamatos, intenzív kognitív és mozgásfejlesztő terápia, a család azonban egyedül nem tudja fizetni a költségeket. A Panna Gyógyulásáért Alapítvány által szervezett "Panna Gyógyulásáért Jótékonysági Futás" ezen a helyzeten volt hivatott segíteni.

Mocsári László képgalériája

Az eseményen fővédnökként vett még részt olimpiai ezüst- és bronzérmes, továbbá világ- és Európa-bajnok úszónk. Cseh László hangsúlyozta, habár a futás kevésbé áll hozzá közel, őszintén reméli, hogy sok ehhez hasonló alkalomnak lehet majd még részese. A város olimpiai- és Európa-bajnok birkózója, Repka Attila ugyancsak örvendett az akciónak.

Panna kilencedik születésnapjára való tekintettel felcsendültek az ilyenkor ismerős dallamok, sőt, a torta sem maradhatott el, mellyel a Supersum Alapítvány részéről Bernasconi-Bús Katalin lepte meg az ünnepeltet.

A tenni akaró miskolciak a jótékonysági futáson a nevezési díj helyett ezúttal adományokkal segíthettek, akiknek – a szervezők, a város, valamint a támogató szervezetek, egyesületek és cégek mellett – Panna édesanyja, Prekob Viktória is köszönetét fejezte ki.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!