Ugrás a tartalomra

Tok-Tok, avagy hol pattog a kocka?

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 17. péntek 13:50
Egy komédia mentális betegségekről, hiszen mindenkinek akadnak gondjai a világgal és önmagával is. (Támogatott tartalom.)

Az ember sokszor érezheti úgy, hogy mentálisan egy kissé kiégett, összezavarodott és szakember segítségéhez folyamodik. Az Orlai Produkció gondolt egy nagyot és picit „elkomolytalankodta” a témát, de a lehető legkomolyabban, vígjátékban viszi színre. A komédiához a recept adott: vegyünk egy csapatnyi ismeretlent, tegyük őket egy szobába és zárjuk rájuk az ajtót. Mondjuk esetünkben pont egy világhírű pszichiáter előszobájában.

Itt biztos, hogy előbb-utóbb ki fog derülni, hogy mindegyiküknek megvan a maga szórakoztató „bogara”. Itt mindenki makacsul ragaszkodik a saját bogarához, ami mentőövként szolgál ahhoz, hogy a felszínen tudjanak maradni a mindennapokban és amíg várakoznak, egyik mentőöv kerül elő a másik után. Valódi akrobatika, amivel egymás mentőöveit bravúrosan kerülgetve és elkapkodva próbálnak meg igazi csapattá válni, a tét viszont nem kicsi: megtalálják-e a játékszabályt, amellyel együtt és külön-külön is győzhetnek. Talán mindannyian elmondhatjuk magunkról, hogy vannak heppjeink, tikkjeink, apró neurózisaink, bogaraink és ezért tudunk olyan együttérzéssel nézni a változatos csapatra.

Ezzel a megértéssel és empátiával születtek olyan, a maguk műfajában mesterművek, mint Laurent Baffie vígjátéka, a Tok-tok, avagy hogy pattog a kocka?, amely április 12-én kerül bemutatásra a Művészetek Házában. Az egyszerre nevetésre és elgondolkodásra késztető vígjátékot Paczolay Béla rendezi, a változatos kihívásokkal küzdő figurákat Pataki Ferenc, Ullmann Mónika, Schruff Milán, Járó Zsuzsa, László Lili, Rohonyi Barnabás és Cseh Judit briliáns színpadi érzékkel keltik életre. A darab nem sértő, az alkotócsapat pedig ügyelt arra, hogy a felszínes szórakoztatás helyett a nézők okítására is ügyeljen, ezért pszichológus szakértőt is bevontak a próbafolyamatba. A Művészetek Háza vár mindenkit, aki vevő erre a nem mindennapi komédiára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!