Ugrás a tartalomra

A tűzoltók is gyereknapot tartanak

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 26. péntek 10:49
Május 28-án, vasárnap ismét kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Vasárnap délelőtt tíz órától várják az érdeklődőket az ország csaknem valamennyi hivatásos tűzoltó-laktanyájában, valamint a Nyitott szertárkapuk elnevezésű programhoz csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságokon - tájékoztatta lapunkat a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Azt írták, hogy délután négy óráig lesznek látogathatók a tűzoltólaktanyák, megélénkülnek a szerállások, és a tűzoltók próbariasztásokon keresztül mutatják be, mi történik, amikor tűzesethez, balesethez riasztják őket.

Megtekinthetők, sőt bizonyos esetekben kipróbálhatók is lesznek vasárnap a speciális eszközök és felszerelések, valamint a kicsik akár magukra ölthetik a tűzoltók öltözékét is.

- A több éve nagy népszerűségnek örvendő program nem titkolt célja az, hogy közelebb hozza egymáshoz a civileket és a tűzoltókat azáltal, hogy ezen a napon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a laktanyák mindennapjaiba, ezáltal megismerhetik a katasztrófavédelem egyik fontos szegmensét - írták.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!