Ugrás a tartalomra

Viharos széllel érkezik a tél

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 21. kedd 16:58
Szerdán megerősödik, később pedig viharossá fokozódik a szél, de az igazán hideg időjárás csak a hét második felében érkezik, holnap még akár tíz fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála.   

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szerdán a délelőtti órákban észak felől csökken a felhőzet, és a pára és ködfoltok gyorsan feloszlanak, de az ország középső sávjában erősen felhős lehet az ég, itt egy-egy zápor előfordulhat. A késő délutáni óráktól északnyugat felől fátyolfelhőzet sodródik hazánk fölé.
    
Az északi, északkeleti szél néhol megélénkül, éjszaka az északkeleti országrészben és a Nyugat-Dunántúlon megerősödik, szerdán napközben pedig viharossá fokozódik, de a középső országrészben a légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad.
    
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között valószínű, de az északkeleti szélvédett tájakon gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 2 és 10 fok között alakul, a legmelegebb a középső országrészben várható.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!