Ugrás a tartalomra

Visszagyűjti a feleslegessé vált mobilokat az Auchan

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 22. hétfő 11:54
Egy hónapon át, azaz május 22-ig le lehet adni az összes Auchan áruházban a feleslegessé vált mobilokat és egyéb elektronikai eszközöket, töltőket, kábeleket újrahasznosításra.
A miskolci polgármesteri hivatalban is szokott lenni használt mobiltelefon gyűjtő doboz / Fotó: Juhász Ákos

A Föld napja alkalmából az Auchan Magyarország ismét csatlakozik a KÖVET Egyesület, a Jane Goodall Intézet, a Védegylet Egyesület és az Afrikáért Alapítvány „Passzold Vissza, Tesó!” elnevezésű mobiltelefon-visszagyűjtő kampányához - írta sajtóközleményében portálunknak az Auchan. 

Az Auchan már hosszú évek óta jelentős piacformáló lépéseket tesz a fenntarthatóságért és a körforgásos gazdaságért. A Passzold Vissza, Tesó! kampányhoz való csatlakozással a lakosság birtokában felhalmozódott kisméretű elektronikai hulladék mennyiségét szeretnék csökkenteni. Tavaly élen jártak a visszagyűjtésben, összesen 1510 darab elektronikai eszközt hoztak be hozzájuk, többek között tableteket, fülhallgatókat, akkumulátorokat és pendrive-okat. 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a használaton kívüli elektronikai eszközöket az emberek még hosszú évekig őrzik, aztán egyszer csak kidobják őket a kukába, pedig veszélyes hulladéknak számítanak. Olyannyira, hogy az elavult mobilkészülékek a világ összes veszélyes hulladékának mintegy kétharmadát teszik ki, pedig ezekből tizenhétféle fémet lehet visszanyerni, többek között nemesfémeket, amelyeknek a bányászata a legkevésbé sem környezetkímélő, és a használt eszközök újrahasznosításával ezt a környezetkárosító hatást lehet mérsékelni. 

A mostani kampány keretében régi nyomógombos vagy okos mobilkészülékeken kívül feleslegesen álló tableteket, akkumulátorokat, fülhallhatókat, kábeleket, régi GPS eszközöket, töltőket és egyéb elektronikai eszközöket is várnak április 22-től május 22-ig az Auchan áruházakban kihelyezett gyűjtődobozokba. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!