Ugrás a tartalomra

Zakóval tér haza az FTC: DVTK - FTC 2-0 (0-0)

dvtk.eu - MTI
Utoljára módosítva
2024. május 12. vasárnap 08:15
A DVTK hazai pályán győzött az FTC ellen az OTP Bank Liga 32. fordulójában.
Fotó: Osztie Tibor

A Diósgyőr bátran kezdte a mérkőzést, és bár a vendégek többet birtokolták a labdát, Artem Odyntsovnak csak egy látványos védést kellett bemutatnia, illetve egyszer a kapufát találták el, míg a másik oldalon is a kapus védte Alexander Vallejo közeli lövését. 

A szünet után is a zöld-fehérek támadtak többet, ám időnként a Diósgyőr is veszélyeztetett, majd az egyik gyors ellentámadás végén Gera Dániel fejjel szerzett vezetést, amit Szabó Levente szintén fejjel duplázott meg. Így a DVTK győzelemmel búcsúzott a hazai pályától.

Sok jó fotó a galériában! Kattints! Fotó: Osztie Tibor

A 76. percben Pernambuco balról ívelt a hosszú oldalra, ahol Szabó Levente levette a labdát, majd a ferencvárosi védőkről ide-oda pattogott. A magasan visszahulló labdát Gera Dániel öt méterről fejelte a kapu hosszú oldalába, 1-0

A 89. percben Bényei adott estében középre a tizenhatos oldalvonaláról, Szabó Levente pedig mindenkit megelőzve öt méterről a bal alsó sarokba fejelt, 2-0

További részletek és értékelések a dvtk.eu oldalon

Azt MTI tudósítása szerint, felforgatott összeállításban kezdett a Magyar Kupa-döntő előtt álló Ferencváros, több fiatal, illetve korábban kevesebb szerephez jutó játékos került a csapatba, amely így nem tudta nagy nyomás alá helyezni a DVTK-t. A hazaiakat - akiknél ugyancsak több helyen történt változás az előző hetihez képest - ezúttal nem támogatták az ultrák, akik az Újpest otthonában múlt szombaton elszenvedett 7-0-s vereség miatt távol maradtak.

Ferencvárosi labdabirtoklási fölénnyel, többnyire mezőnyjátékkal, komoly helyzetek nélkül telt el bő fél óra, a hajrában viszont mindkét csapatnak volt esélye a gólszerzésre, de egyik fél sem tudott élni a lehetőségével.

Lüktető volt a játék a második félidőben, mindkét csapat be tudta szorítani egyes időszakokban ellenfelét a kapuja elé. Negyed órával a vége előtt furcsa góllal szerzett vezetést a Diósgyőr: Zachariassen próbált meg felszabadítani, rárúgta saját csapattársára, Tóth Alexre a labdát, róla pedig Gera felé szállt, aki közelről a kapuba fejelte. Nagy iramot diktálva próbált meg egyenlíteni az FTC, de a DVTK sem mondott le a támadásokról, és a végén Szabó Levente fejesével növelte előnyét és múlt heti súlyos veresége után begyűjtötte a három pontot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!