Ugrás a tartalomra

Citerazenével ünnepelt a Baross Nyugdíjas Klub

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. október 08. kedd 21:16
Az Emődi Pincegazdák Dalárdája volt a klub díszvendége az idősek napi találkozón.
AZ Emődi Pincegazdák Dalárdája / Fotók: Mocsári László

Több évtizede október 1-jén tartjuk világszerte az idősek napját és sok helyen az egész októbert a szépkorúaknak szentelik. Az idősklubok is szívesen megemlékeznek erről a jeles világnapról, mert bár ilyenkor gyakran magukat ünneplik a nyugdíjasok, de mégis egy apropó arra, hogy kiszakadjanak a hétköznapokból és közösségben legyenek. 

A vasutas gyökerekkel rendelkező miskolci Baross Gábor Nyugdíjas Klub is ilyen megfontolásból rendezi meg minden évben idősek napi délutánját. Ez ebben az évben rendhagyó módon október 8., kedd délutánra, a soron következő klubtalálkozó időpontjára esett, a József Attila Könyvtárban. Az összejövetel sztárfellépője a 2013-ban alakult, Arany Pálma nagydíjas Emődi Pincegazdák Dalárdája volt, akik citerazenével és népdalokkal lepték meg a vidám társaságot Túróczy József vezetésével. Emellett szavalatokat halhattak még a jelenlévők irodalomkedvelő társaiktól. Végül sütizéssel, iszogatással és beszélgetéssel zárták a kötetlen együttlétet. 

Örömmel, mosolyogva jöttek

- Klubunk minden évben megemlékezik az idősek világnapjáról szűk körben, ami azt jelenti, hogy csak a klubtagokat és esetleg még egy-két vendéget hívunk meg. Tehát nekünk ezt jelenti a jeles nap, hogy közösségben vagyunk és értékes kulturális műsorban lehet részünk. Melengető érzés számunkra ez az ünnepség, mert örömmel és mosolyogva jönnek ide a klubtagok. Ez minden rendezvényünkön így van, de ha látják, hogy lesz egy kis kínálás, akkor különösen – nyilatkozta portálunknak Szabóné Nagy Júlia, a Baross Gábor Nyugdíjas Klub vezetője.  

Szabóné Nagy Júlia klubvezető köszöntötte a jelenlévőket

- Nyaranta általában korunknál fogva már nem tudunk összejönni, mert nagyon megterhelő számunkra a kánikula. Ebben az évben két hónapot hagytunk ki és jelenleg sok betegünk is van. Mindez lazábbá tette a társaságot és nagyon fontos, hogy most ilyen keretben tudtunk találkozni és a citerazenén és a szavalatokon kívül nincs más kötött programunk. A dalárdával pedig régóta jó kapcsolatot ápolunk, mert magam és még néhány klubtag is emődi. Így többször hallottuk már őket énekelni és klubunkban is jártak már, ebben az évben például nőnapi alkalmunkon – árulta el. 

További hírek

Olvasnivaló