Ugrás a tartalomra

Megerősítették az együttműködésüket Barkai László és az őt támogató pártok

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2024. április 18. csütörtök 13:02
Az együttműködési megállapodást a polgármesterjelölt mellett a DK, az MSZP, az LMP, a PM és a Lokálpatrióta Demokratikus Egyesület képviselője látta el kézjegyével.
Fotók: Osztie Tibor

Együttműködési megállapodást írt alá Barkai László polgármesterjelölt az őt támogató pártok vezetőivel csütörtökön. Fekete Zoltánné, a Demokratikus Koalíció (DK) miskolci elnöke elmondta, az aláírt dokumentum tulajdonképpen az együttműködésük kereteit rögzíti, valamint megerősíti a közös indulásuk tényét a június 9-ei önkormányzati választásokon, Miskolcon. Hozzátette, a megállapodást a Lokálpatrióta Demokratikus Egyesület, valamint DK, a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Lehet Más a Politika (LMP) és a Párbeszéd-A Zöldek Pártja (PM) helyi szervezeteinek képviselői írták alá Barkai Lászlóval közösen.

A polgármesterjelölt az eseményen úgy fogalmazott, az összefogás annak érdekében jött létre, hogy annak résztvevői olyan perspektívát adjanak a városnak, ami az elmúlt tizenöt évben hiányzott. 


– Három önkormányzati ciklus telt el és ez a város ez idő alatt nem arra az útra lépett, amit mi, miskolci polgárok szerettünk volna látni. A mi célunk az, hogy egy tiszta, demokratikus, átlátható, korrupció nélküli, várost építsünk, ahol nincsen klientúra-építés, ahol a szakmaiság határozza meg, hogy ki, milyen feladatot kap. Ennek mentén ez az összefogás lekötelezett abban, hogy egy zöld jellegű fejlődésre, a gazdaság és a várospolitika fejlesztésében egy helyes irányra álljon a város, annak érdekében, hogy egy valódi, huszonegyedik századi, mindenki számára élhető település jöjjön létre Miskolcon – hangsúlyozta Barkai László, hozzátéve: amennyiben bizalmat kapnak a városlakóktól, azon fognak dolgozni, hogy nagy beruházások érkezzenek a városba.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!